Indkøbskurven er tom.
Tivolis kulturprogram bredes ud
Rejser, Kultur & Event

Fra St. Bededagsferien tager Tivoli et solidt skridt mod et åbent kulturliv

28. april 2021.
Af Tina Kristensen

I slutningen af marts åbnede Tivoli for årets første sæson efter en lang vinterpause og fra på fredag, nu hvor vejret er til det, bliver det igen er muligt at opleve dans og teater på Tivolis udendørsscener. Den kommende sæson byder blandt andet på blomsterskulptur og træudskæringer i en ny have-og blomster-festival, samt scenekunst og musik i lange baner.

Sommersæsonen 2021 kommer selvsagt til at være præget af Covid-19 med hvad det medfører af forsamlingsforbud mm. Det betyder blandt andet at Tivoli har et krav om at gæster skal kunne fremvise negativ Covid-19 test der ikke er mere end 72 timer gammel. Men med de seneste lempelser er Tivolis restauranter igen åbne og man behøver ikke længere bestille tid for at besøge Tivoli. Vi bevæger os så småt mod noget, der ligner normalen og det er skønt.


Pressefoto (c) Tivoli

Varme hveder og udendørs sceneprogram
I St. Bededagsferien vender kulturlivet tilbage til Tivoli i form af flere forskellige udendørs forestillinger. Så for dig der savner lidt scenekunst, er der forestillinger på Pantomimeteatret og Rasmus Klump og hans venner er klar til at tage imod de mindste publikummer med på fire forskellige rejser med forestillingerne; Hip Hurra for Rasmus, Rumrejsen, Titte Bøh Rasmus Klump og Rasmus Klumps Livret. Er du en traditionslysten gæst, kan du snuppe et par varme hveder hos Cakenhagen.


Pressefoto (c) Tivoli

Kunstudskæring i træ og blomsterskulpturer
Blomster og planter fylder altid godt i haven, om det så er forårets påskelilje- og tulipanhav eller Halloweens orange græskaroverflod. Den nye Tivoli Have & Blomster Festival falder godt i tråd med stilen. Fra d. 28. august og frem til den 5. september kan man opleve den spritnye festival. Her kan gæsterne se Tivolis gartnere og samarbejdspartnere folde sig ud og opleve blomsterskulpturer, kunstudskæring i træstammer, nye typer planter og blomster, samt selv få jord under neglene. Ja og restauranterne supplerer selvfølgelig med blomster på menuen.


Påske i Tivoli 2019. Nimb Boblespringvand og Hængende Blomster. Foto: Lasse Salling/ Tivoli 

Scenekunst og musik
Pantomimeteatret byder fra 30. april på pantomimer, klassiske balletter, moderne danseforestillinger og eventyrballet for børn. Af de i alt 10 forskellige forestillinger, der spilles tilsammen knap 280 gange i sæsonen kan nævnes pantomimen Harlekin Fristes af Gratierne og en ny ballet baseret på Drømmebilleder med musik af H.C. Lumbye, der får premiere 30. juli. Der bliver også gensyn med H.C. Andersen eventyr om Fyrtøjet med den stolte soldat og hunden med øjne så store som Rundetårn. Bag balletten, der havde premiere i 2006, står Dronning Margrethe som den kyndige hånd bag scenografi og kostumer, Dinna Bjørn har fundet på de gode dansetrin og James Price har komponeret musikken. Fyrtøjet får premiere 19. juni. Derudover vender Dansefestivalen med titlen In Motion også tilbage fra 25. august til og med 28. august.


Sommer i Tivoli 2019. Pantomimeteatret Foto: Lasse Salling / Tivoli 

Gensyn med musicalen Atlantis i Koncertsalen
Både Tivolis Koncertsal og Glassalen byder på underholdning og kulturoplevelser hele sommersæsonen igennem. Forestillingen Dyrene i Hakkebakkeskoven, danse- og musikforestillingen 7Senses, Musicalen Atlantis med bl.a. Kaya Brüel og Stig Rossen på plakaten og standup-showet Det’ Sjovt! med Christian Fuhlendorff kan nemlig alle opleves fra stolerækkerne i de to sale. 


Atlantis - Bag kulisserne. Foto fra lydstudiet: Rumle Skafte. Fotograf: Rumle Skafte.

Fredagsrock, Lillefredag og Jazz vender tilbage 
Fredagsrock forventes også at gøre comeback senere på sommeren, hvis forsamlingsforbuddet ophæves. Programmet er endnu ikke fastlagt og vil blive bestemt efter, hvordan det går med restriktionerne, men en ting er sikkert, og det er, at Tivolis gæster endnu engang vil kunne høre fed musik i Tivoliomgivelser. Tivoli har allerede et internationalt navn i ærmet, som afsløres, når det bliver muligt at afvikle større koncerter. Indtil Fredagsrock vender tilbage, bliver der arbejdet på en lang række andre musikinitiativer, og som noget af det første vender jazzen tilbage. Allerede d. 30. april vil gæster kunne opleve International Jazz Dag, og fra maj er der jazz hver onsdag på Plænen med de skarpeste danske jazz-profiler i samspil med Tivoli Ensemble.

Der tages forbehold for evt. skærpede Covid-19 restriktioner.

Tivolis åbningstider:
Fredag-lørdag: 11.00-23.00
Søndag-torsdag: 11.00-22.00

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig