Indkøbskurven er tom.
PUTPUT: CAVITIES
Udstillinger & Omtaler

TABLEAU fejrer forårets ankomst med omarbejdede vaser og et væld af blomster i spændende kompositioner.

PUTPUT: CAVITIES
Af Ane Panholm.
9. marts 2021.

På Store Kongensgade 50 ligger galleriet TABLEAU, der i øjeblikket viser udstillingen CAVITIES. Udstillingen er skabt af den schweizisk-danske kunstnerduo PUTPUT, der består af Stephan Friedli og Ulrik Martin Larsen.

Fra fortovet mødes man, inden man træder ind i galleriet, af spandevis af farverige blomster, der minder en om, at det igen er blevet forår. På udstillingen indenfor er kompositioner med vaser organiseret rundt omkring i lokalet, nogle af vaserne ser nye ud, andre gamle. Fra vaserne stritter farverige blomster, der ikke blot kommer ud fra vasernes toppe, men også fra nye huller der er tilføjet til dem.

I nogle af kompositionerne er flere vaser kombineret, hvor blomsterne snor sig fra den ene til den anden gennem de nye åbninger. I kompositionerne mødes det hårde menneskeskabte materiale med de skrøbelige blomster, som finder, eller tvinges til at finde, nye veje at gro.

Værkerne synes at give udtryk for en kamp mellem det menneskeskabte og naturen, hvor det menneskeskabte kontrollerer den ellers ukontrollerbare natur. I nogle af værkerne ligger vaserne ned, og en blomst stritter op, som var den ubesejret i kampen.


Cavities, Putput. Pressefoto.

Vi har som mennesker behov for at omgive os med naturens skønhed; vi bringer den ind i vores hjem i form af afskårne blomster i vaser eller planter i potter. I det ligger et behov for at kontrollere naturen til gavn for os selv. Blomsterne overgår fra deres levende tilstand, som livgivende kraft, til at blive udsmykning. Disse tanker er i fokus i udstillingen CAVITIES, som på engelsk betyder hulrum.


Cavities, Putput. Pressefoto.

Udstillingen Cavities kan opleves hos TABLEAU frem til d. 1. maj 2021.


Foto øverst: Cavities, Putput. Pressefoto. Detalje.

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig