Indkøbskurven er tom.
Copenhagen Light Festival lyser København op
Udstillinger & Omtaler

Fra d. 5. - 27. februar bliver træer, facader, bænke - ja, sågar vandet, oplyst, når Copenhagen Light Festival indtager København

Af Céline Nordberg Nielsen 29. januar 2021

Et hav af lysende kunstinstallationer indtager København. Så hop i noget varmt tøj, drag ud i mørket og gå på opdagelse efter lysende havfruehaler, interaktive lys-træer og kunstinstallationer, der ikke bare lyser, men også tager verdens tilstand op til refleksion 

Den københavnske aften og nat vil fra d. 5. februar og tre uger frem lyse op af lyskunst designet af danske og internationale kunstnere. Du kan støde tilfældigt ind i de 30 forskellige kunstneriske lys-installationer, eller du kan følge festivalens planlagte ruter, som blandt andet byder på en lysene havfruehale i vandet og gå-pausen kan du holde på bænke, der blinker i takt med Bent Fabricius-Bjerres ikoniske melodier. Der er et hav af kunstneriske oplevelser spredt ud over hele københavn, og målet med dem, er, blandt andet at fremhæve byens mange forskellige områder som parker, torve og facader. Naturen i København bliver eksempelvis fremhævet med lysende træer. 


Dendrolux, Svartljus-medlemmerne: Jonas Johansson, Olle Bjerkås og Per-Olov Jernberg. Store ringe langs kanalen. Foto: CLF.

Lysende træer og et vidunderland af rødglødende svampe
Et af de lysende træer i København er værket ‘Tree of Light’, der er lavet af den ungarske designer Sany Ivanova og den danske design ingeniør Anders Nissen. Det særligt interessante ved dette værk bliver, at du kan interagere og kontrollere lyset, der løber op af træets stamme. Alt efter, hvordan man håndterer de trykpuder, som kontrollerer lyset, vil forskellige effekter lyse op.


Tree of Light, Sany Ivanova og Anders Nissen. CLF 2021

Indenfor samme natur-tema har kunstnerne Sara Ki Noguera Plans og Jonathan Ki Lindhult kreeret deres værk Interconnection. Det er et lille vidunderland af lysende svampe, der sætter fokus på vores planet og svampenes betydning for vores økosystem. 


Interconnection, Sara Ki Plans og Jonathan Ki Lindhult. Foto: CLF.

Verdens problematikker i spotlyset 
Der kommer altså ikke kun æstetisk smuk lyskunst på festivalen, men også værker, der lægger op til refleksion. Eksempelvis vil Læger uden Grænser for første gang deltage i festivalen med værket ‘In Search of Rescuing Light’. Installation er en tre minutter lang videoprojektering, der skildrer den livsfarlige rejse over det centrale Middelhav, som mennesker på flugt fra eget land desperat begiver sig ud på. Videoen er udarbejdet i samarbejde med kunstnerne Nomi Ancher Bekker og Signe Dige.

Bæredygtig udvikling kommer også på dagsordenen, med en kunstnergruppe fra KEA (Wichmann Melkane, Theo Paul Latuilerie and Tiberiu Bogdan Melinte). De vil præsentere en kæmpe diamant, som lyser, når forbipasserende kommer tæt på. Går man nærmere, opdager man, at det er FN’s 17 SDG-mål, der gemmer sig i diamanten. Dette er bare et lille uddrag af det, du kan opleve under Copenhagen Light Festival, der er et non-profit projekt. 


NOVA, Studio Vertigo. London-baserede Studio Vertigo bidrager med to værker. Dette ved Sundby Kirkegaard. Pressefoto.   

På CPH Light festival’s hjemmeside kan du læse mere om festivalen og eksempelvis finde forslag til ruter, som du kan følge.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig