Indkøbskurven er tom.
Ny fotoudstilling IKERASAK
Udstillinger & Omtaler

Christian Vium sætter med sin soloudstilling IKERASAK fokus på den danske kolonihistorie og dennes indflydelse på det grønlandske fisker- og fangersamfund.

Af Céline Nordberg Nielsen.
28. januar 2021. 

Private fotos fra det grønlandske fisker- og fangersamfund i Ikerasak er rejst lige under 3000 kilometer for at være en del af Christian Viums soloudstilling IKERASAK. Her sætter de spot på de danske kolonisters indflydelse på deres samfund iblandt historiske arkivfotos og helt nye fotos af livet i den lille bugt. 


Appropriated frame grab from digitized 16mm film© Jette Bang 1938-1939.

Antropolog og billedkunstner Christian Vium har med sin soloudstilling IKERASAK givet et talerør til den grønlandske befolkning, der lever i bygden Ikerasak i Uummannaq fjorden. Han pakkede i efteråret 2019 en kuffert med gamle historiske arkivbilleder og film fra området og rejste til Nordvest Grønland for sammen med beboerne i IKERASAK at skabe en ny og opdateret portrættering af det lille fisker- og fangersamfund. 


Contacts © Christian Vium, 2019.

Fotoalbummet kom frem
Christian og lokalbefolkningen gav sig til at tolke de historiske arkivfotos og film ved at hive de private fotoalbums ned fra hylden og bringe grønlændernes egen fortælling frem i lyset. I clashet mellem billederne har den lokale befolkning og Christian sammen skabt nye fotografiske og filmiske fortællinger, der lægger vægt på hverdagsfortællingerne fra det lille fisker- og fangersamfund i det 21. århundrede.

Udstillingen består altså derved af dokumentariske arkivbilleder, fortidens familiefotografier og helt nye friske billeder. Sammen skal billederne lægge op til refleksion over den danske kolonihistories fortsatte betydning for det grønlandske samfund, og stille skarpt på de personlige beretninger, der karakteriserer den grønlandske selvforståelse hos beboerne. 


8mm frame grab © Christian Vium, 2019.

IKERASAK er en del af forskningsprojektet ‘Reframing Colonial Histories’ og fotoudstillingen finder sted fra d. 13. februar til d. 14. marts i København hos Fotografisk Center. Du kan læse mere om udstillingen på deres hjemmeside www.fotografiskcenter.dk

Billede øverst: Christian Vium, Ikerasak.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig