Indkøbskurven er tom.
Det Fynske Kunstakademi: Rundgang 2021
Udstillinger & Omtaler

Fra d. 22. til d. 24. januar bliver vinduerne på Brandts Kunstmuseum lyst op af en udstillingsfilm. Her kan du se de nyeste værker lavet af studerende på Det Fynske Kunstakademi.

Af Céline Nordberg Nielsen
18. januar 2020 

Det Fynske Kunstakademi åbner igen for skoleudstillingen Rundgang, hvor de studerendes værker præsenteres. Alt er dog ikke, som det plejer. Dørene åbner nemlig ikke ind til deres udstillingslokaler, men som en virtuel rundtur afspillet i vinduerne på Brandts Kunstmuseum. 

I en tid, hvor nedlukning stadig præger det danske kulturliv, har man lov at være kreativ. Og det har de studerende fra Det Fynske Kunstakademis især været med deres skoleudstilling Rundgang. Grundet de nuværende restriktioner stod udstillingen til en aflysning, men reddet blev de af Danmarks første museum for kunst og visuel kultur. Du kan derfor fra d. 22. - 24. januar supplere en gåtur i Odense med en tur forbi Grønnegade, hvor du i vinduerne på Brandts Kunstmuseum, kan se de studerendes værker afspillet i en virtuel rundtur. 


Det Fynske Kunstakademi, Rundgang 2021. Foto: Kristoffer Akselbo

Når rammerne sprænges 
Rundgang er en årlig tradition hos Det Fynske Kunstakademi og samtidigt en begivenhed, hvor offentligheden får lov at få et kig ind bag akademiets mure for at præsentere de studerendes arbejdsprocesser og hvilke tendenser, der præger samtidskunsten. Der bliver i denne omgang ikke muligt fysisk rundt, men i stedet er der filmet en virtuel tur af udstillingen. Det er den, du finder bag glasrudderne på Brandts Kunstmuseum. Rammerne for udstillingen er altså noget anderledes end normalt. Men havde Det Fynske Kunstakademi kunnet åbne, var normalen faktisk også blevet udfordret. De studerendes oprindelige tanke med udstillingen var nemlig at tage den ud af de vante omgivelser. 


Det Fynske Kunstakademi, Rundgang 2021. Foto: Kristoffer Akselbo

Opdag kunstværker i kunstakademiets kroge 
Med en intention om at tage de besøgende med helt ind i deres hverdag og arbejdsliv, valgte de studerende oprindeligt, at hele bygningen skulle fungere være udstillingslokale. Derfor skulle værkerne placeres i mærkelige kroge, vilde hvælvinger, trapper og kælderlabyrinter. På den måde skulle publikum med rundt til de selvsamme rum og kroge, som de studerende bruger og arbejder i til daglig. Nærheden til de studerendes arbejde skulle være total. Fysisk kommer publikum ikke til at opleve denne idé, men du har dog stadig chancen for at hoppe ombord på den filmede virtuelle rundtur.


Det Fynske Kunstakademi, Rundgang 2021. Foto: Kristoffer Akselbo

Årets Rundgang består af værker fra følgende studerende: 

Bertil Berg · Carl-Andreas Schmidt · Sofie Have · Jakob Bach · Lulu Leika Ravn Liep · Oluf Green Jensen · Selma Dagdeviren · Tobias Grann · Viljam Smed · Cathlin Madeleine Beeck · Marie Hartmann Christensen · Amanda Brix Kolstrup · Anna Karoline Hvidtfeldt Andersen · Emmarosa Liebgen · Mads Hilbert · Sidsel Winther · Emma Bojsen · Frej Volander Himmelstrup · Johan Dam Westermann · Malte Tranekjær Engelsen · Meret Krasa · Mads Grønberg · Malte Frej Linnebjerg · Signe Maria Friis · Solvej Kørner Brekling · Marie Louise Hvidman · Sofie Sjöö · Nuka Marstrand · Marie Trier Schleidt · Astrid Sandbæk · Jeppe Østergaard · Sabrina Morales · Sofie Brag · Simon Ganshorn · Jakob Sjøberg · Eigil Bakdal · Anne Mie Bak Andersen

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig