Indkøbskurven er tom.
LIGHTNESS
Udstillinger & Omtaler

Soloudstilling af Johan Barrios hos KIRK Gallery.

LIGHTNESS

Af Maria Wulff-Høyer
6. november 2020

I en tid hvor efterårets mørke for alvor sænker sig, og hvor coronavirussets påvirkning til stadighed strammer sit greb om samfundet, har Johan Barrios skabt en kunstudstilling, der omfavner de tanker og overvejelser, som manges opmærksomhed henledes på. 

Johan Barrios’ aktuelle soloudstilling Lightness rummer en dybdegående eftertanke om trivsel, livsanskuelse og fuldendthed. Udstillingens malerier undersøger den komplekse vekselvirkning mellem individets dominans i sine omgivelser og den samtidige dybe længsel efter lys, lethed og en fuldendende tilstedeværelse. Der sættes fokus på det komplekse forhold mellem tom og fuld og mellem let og tung.

Den internationalt anerkendte amerikansk/colombianske billedkunstner skaber med sine nye værker et kontrastrigt og sanseligt univers. De grålige nuancer udnytter spændet mellem lys, skygge og mørke, og de nøje tilførte markante farvestrøg understreger værkernes ekspressive styrke.


Sustained (Sostenido). Olie på lærred, 122x182 cm. Venligst udlånt af KIRK Gallery.

Et underspillet drama
Der udspiller sig på hvert maleri et underliggende dramatisk mysterie, der går forud for den skildrede situation. Kunstneren besidder en unik evne til at afbilde den kontrastfyldte balance mellem tunge dominerende menneskeskikkelser og samtidigt en følelse af lethed og vægtløshed. 

Det underspillede men figurativt stærke udtryk formidles i det på én gang lette og mørke univers, der i nogle tilfælde tangerer til det dystopiske. Uden at tilkendegive de udtryksfulde følelser, som udelades i valget om ikke at give ansigt til værkernes karakterer, formidler Johan Barrios en stærk repræsentation af menneskets søgen efter fuldendthed og lightness


Puente (Bridge). Olie på lærred, 122x180 cm. Venligst udlånt af KIRK Gallery.

Udstillingen kan opleves på KIRK Gallery fra d. 7. - 28. november. Ferniseringen foregår lørdag d. 7. november kl. 12-14, hvor Johan Barrios selv åbner udstillingen over video kl. 13 og er klar til at svare på spørgsmål. 


Johan Barrios arbejder på udstillingen. Venligst udlånt af KIRK Gallery.

Øverste billede: Shadow (Sombra). Olie på lærred, 102x152 cm. Venligst udlånt af KIRK Gallery.

Der kan læses mere om udstillingen her.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig