Indkøbskurven er tom.
Signe Svendsen: Trio Tour 2020
Scene, Film & Bøger

Signe Svendsen er netop draget ud på en tiltrængt efterårstour med Lars Skjærbæk og Palle Hjorth.

Signe Svendsen: Trio Tour 2020

 

Af Lærke Helene Askholm

Signe Svendsen er netop draget ud på en tiltrængt efterårstour med Lars Skjærbæk og Palle Hjorth, hvor mindre koncertsteder jævnt fordelt over hele landet kan vente sig en meget smuk oplevelse. Magasinet Kunst var med i går i Stubhuset i Støvring, hvor trioen leverede dybde og nærvær indhyllet i et stort og varieret lydbillede.

 

 

Livemusik som en særlig specialitet
Der er ingen tvivl om, at det var en tiltrængt koncertoplevelse for alle i salen, der trods afstand mellem siddepladserne, visir på al personale, sprit ved ind- og udgange, gik målrettet efter at nyde Signe Svendsens sange live. Det er fantastisk at se, hvordan de mange foranstaltninger ikke bremser fans i at ville høre livemusik. Signe selv takkede alle for at møde op, da hun meget tydeligt understregede, hvor specielt det var endelig igen at stå på en scene i et musisk møde. Hun delte også en hel del coronahumor, og der blev grinet godt igennem, da hun fortalte, hvordan hendes mand havde sagt, at styrken i deres forhold jo er, at hun tager på ud på tour, og da hun udbrød efter lidt dans på scenen: ”Vi har jo ikke spillet længe, så man bliver jo hurtigt træt!” Det viste sig dog ikke at være rigtigt, for både musikken, anekdoterne og humoren fortsatte heldigvis.

 

 

Lydbilledet og teksterne
Der er tale om en helt magisk lyd, når Lars Skjærbæk og Palle Hjorth skaber et eventyrligt lydbillede, der harmonerer perfekt med Signes klare lyse stemme. Det hele underbygger de mildest talt syleskarpe tekster, hvor Signes evne til at afkode både stemninger og skæbner formidles helt klart over i publikums følelser med megen indlevelse og visdom. Ordet frost går igen i flere af hendes tekster, ligesom personlig udvikling og særligt de skrøbelige følelser, vi rummer hyldes og accepteres i smuk poesi. Med tekster som: Alt det vi ikke kan tilgive, forsinker os og At køre på rester af en drøm, rammer Signe noget dybt og alment i os, hvor vi også går menneskeligt meget berigede derfra.

Trioen leverede en utrolig smuk koncert, hvor det at klappe med blev endnu mere intenst for publikum end ellers, da hvert klap også indeholdt de toner og ord, som vi før coronakrisen ville have sunget samtidig. Det var i det hele taget meget rørende og et billede på, hvordan der fra begge sider af scenen insisteres på, at livekoncerter ikke får lov at bukke under, men fortsat skal leve!

 

 

Medvirkende: Signe Svendsen: Sang og guitar, Lars Skjærbæk: Guitar og kor, Palle Hjorth: Klaver, harmonika og kor, John Hedegaard Lund: Lys og Daniel Devantier: Lyd.

Link til mere info om koncerterne: http://signesvendsen.dk/

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig