Indkøbskurven er tom.
INTI maler stort gavlmaleri i Aalborg centrum
Udstillinger & Omtaler

Kirk Gallery fortsætter byudsmykningen i Nordens Paris.

INTI maler stort gavlmaleri i Aalborg centrum: Kirk Gallery fortsætter byudsmykningen i Nordens Paris

Af Lærke Helene Askholm

Verdensstjernen INTI er netop opstartet et værk på startgavlen til gågaden fra Nordkraftsiden lige ved indgangen til Nørregade. Magasinet Kunst var forbi som de første og fik en snak med ham på spansk, mens han stod i det gode vejr på sin store lift og var i fuld gang med sit nye, flotte, gule værk.

Out in the open
Projektet Out in the open blev sat i værk af Kirk Gallery i 2014 ud fra en stor passion for urban- og street art. Om projektet fortæller Lene Kirk: ”Man skal lave det, man brænder for og som man selv synes er fedt – en bedre drivkraft man ikke have. Vi får ikke noget for det her, for det er ikke som en udstilling, hvor man får noget indtjening. Vi søger puljer, og vi må samtidig have en konto, som man kan give af, for man er ikke givet på forhånd, at få midler fra fonde. Mange af kunstnerne skal faktisk bookes mange år i forvejen.”, fortæller Lene om passionen for kunstarten, der mere præcist ligger i spændingsfeltet mellem new contemporary og fine art. ”Mange af de kunstnere vi arbejder med, de har en klassisk uddannelse bag sig, men ender med at være på den urbane scene, og så har vi også rene urbane kunstnere og fine art.”, fortæller Lene og påpeger samtidig, at street art i Aalborg til alle tider også har haft mange lokale dygtige og kreative kunstnere.

INTI
INTI Castro, der er en af Chiles allerfornemste internationale kunstnere, fortæller, at det er anden gang, han er i Aalborg, da han tidligere har udstillet billeder her. Han håber denne gang på at lære lidt at byen og området at kende, for det var der desværre ikke tid til sidst, ligesom han også denne gang har et meget stramt program. INTI flyves rundt fra sted til sted, hvilket vil sige fra land til land, og maler målrettet og dedikeret i kæmpeformater og vekslende store højder. INTI er et af de allerhotteste stjernenavne på verdensplan, og at han netop nu står i Nørregade (Nr. 31) og udsmykker Nordens Paris er en kæmpe ære for både Aalborg og Danmark.

 Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig