Indkøbskurven er tom.
Danseportræt af Rodins magt over det hvide marmor
Scene, Film & Bøger

Foromtale: RODIN - En Dans i Sten og kan ses på Teaterøen fra 24. marts til 28. marts.

Et billedskønt danseportræt af Rodins magt over det hvide marmor

 

Foromtale af Christina Collet Hvolgaard, marts 2020

Når Auguste Rodin skabte sine skulpturer i marmor, var det med stor kærlighed og indsigt i både materialet og det portrætterede, men hvordan det forholdt sig mht Rodins forhold til sine modeller, det vil danseforestillingen RODIN være et godt bud på.

Auguste Rodin er en af fransk kunsts største og mest kendte billedhuggere. Mange af hans skulpturer er nærmest ikoniske - som f.eks. 'Kysset' og 'Tænkeren'. Inspireret af Rodins værker og metode, har Teater Asterions Hus skabt en fysisk performance om mødet mellem kunstner og model, mellem mester og muse.

På scenen vil vi se fotografen Ingrid Bugge som kunstneren, og danserne Tilde Knudsen og Liv Mikaela Sanz som de marmorhvide modeller i Rodins atelier, der giver alt hvad de har for at føje kunstnerens luner. Danserne udforsker kroppe, bevægelser, lys og fysiognomiske detaljer, mens fotografen iagttager og fastholder det, som publikum ser i projektioner på væggene i billeder. Auguste Rodin havde selv levende modeller i sit studie, og netop det forhold, at det er kunstnerens vilje der styrer modellernes dans, og dermed skaber den sanselighed, der opstår i atelieret, vil være altafgørende i forestillingen.

Ingrid Bugge svæver ud og ind af billedet, og Rodins taktstok – her som kameraobjektivet i fotografens hænder – får de to smidige dansere til at blive præcis de skulpturer som Rodin ønsker. Dansernes males hvide af støv, så deres muskuløse fremtoning vil stå skarpt, som hugget i granit. Forestillingen vil blive holdt sammen af instruktøren Peter Kirks brug af tekniske finesser. Videokunst, lys og skyggespil skal gå op i en højere enhed og give danserne et ekstra lag.


Rodin. Foto: Nicolai Perjesi.

RODIN – en dans i sten arbejder i grænselandet mellem at være en abstrakt kunstfortælling og en sanselig oplevelse. Ligesom den franske skulptør studerede menneskets kroppe, samspil og udtryk i sin tid, studeres de samme elementer her af publikum i forestillingens fortolkning af Rodins verdensberømte skulpturer. Den menneskelige krop vil optræde som kunstnerisk udtryksform. Og nøgenhed er en præmis, man som tilskuer skal være indstillet på.


Rodin. Pressefoto.

Med denne ekspressiv danseforestilling giver Asterions Hus sit bud på noget af dét, som er det sværeste at definere: Kernen i den kunstneriske skabelsesproces. Forestillingen kræver et publikum med et åbent sind, for forestillingen arbejder i høj grad lige på grænsen. En helt enkel scenografi vil fremhæve forestillingens skulpturelle fokus.


Rodin. Pressefoto.

RODIN på Teaterøen vil være et nærstudie af kunstens rum., og vi har her en mulighed for at se eller gense forestillingen, som er gen-opsat på opfordringer fra publikum.

 

RODIN - En Dans i Sten og kan ses på Teaterøen fra 24. marts til 28. marts. 

Medvirkende: Liv Mikaela Sanz, Tilde Knudsen, Ingrid Bugge (fotograf)  
Instruktør: Peter Kirk  
Komponist: Klaus Risager  
Spillested: Teaterøen (i Teatersalen), William Wains Gade 11, 1432 København K 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig