Indkøbskurven er tom.
Hans og Grete: Aalborg Teater
Scene, Film & Bøger

Hans og Grete kan opleves d. 29. februar og d. 7. og 14. marts.

Hans og Grete: Aalborg Teater

 

Af Lærke Helene Askholm
D. 25. februar 2020

 

Hans og Grete kan stadig nå at opleves på Aalborg Teater, hvor den, efter også at have været på plakaten i januar måned, er genopsat. Den visuelt smukke forestilling er medrivende, og både børn og voksne var opslugt hele fortællingen igennem.

I forhallen på Aalborg Teater er der et smukt pandekagehus, som er sirligt udført med mange søde finurlige detaljer. Pandekagehuset er lavet af Beate Steengaard fra sidste års Den Store Bagedyst.

 

Forestillingen kan opleves d. 29. februar og d. 7. og 14. marts, og Magasinet Kunst anbefaler oplevelsen for alle aldre, da den, udover at byde på flotte skuespilpræstationer, er indhyllet i meget smukke både lyd- og lyseffekter, der underbygger de mange stemninger, som eventyret rummer. Hele salen blev brugt både til skuespillet og til lyskegler, så vi følte, at vi var blandt træernes stammer og med Hans og Grete langt inde i skoven.


Hans og Grethe, Pressebillede.

Eventyret, der jo er meget barsk på nogle helt essentielle områder i form af blandt andet at føle sig tryg hjemme ved sine forældre, udfolder sig grundigt i stykket med alle dets mange facetter i de forskellige karakterer. Hans og Grete er på skiftevis snu, når den ene lægger sten som pejlemærker i skoven, og den anden leder heksen på vildspor.


Han og Grete, pressebillede.

Det var befriende med et nyt bud på en heks, der i stedet for at være gammel og grim, var uhyggelig på en helt anden måde. Heksen så godt ud og havde en høj stemme, der var overbegejstret, så man fornemmede uhyggen på en ny måde. Hun var dobbeltpersonificeret i form af, at der flere gange var to ens hekse på scenen, hvilket var en smart måde at få hende til at fylde mere på. Det var ikke distraherende, da det var gjort på en utrolig både sjov og flot måde. Den ene heks, som jo visuelt var ens med den anden, var en mand, hvilket gav en god lyd, når de talte i kor.


Hans og Grete, pressebillede.

Forestillingens alvor spædes løbende op med utroligt sjove bemærkninger og scener, hvor lange fælles grin bredte sig i hele salen. Særligt når der lød sjove kreative bandeord fra scenen. Børnene i salen var underholdt fra start til slut, og som voksen var det et glædeligt nostalgisk gensyn på en forfriskende ny måde.


Hans og Grete, pressebillede.

Medvirkende: Mette Klakstein, Østen Borre Simonsen, Karla Rosendahl Rasmussen, Caspar Juel Berg og Jørgen W. Larsen.

Holdet bag: Forfatter: Brødrene Grimm. Instruktør: Martin Nyborg. Scenograf: Mari Lassen Kamsvaag. Koreograf: Kasper Ravnhøj. Lysdesign: Mia Willett. Lyddesign: Kristian Berg.

 


Hans og Grete, pressebillede.


Hans og Grete, pressebillede.


Hans og Grete, pressebillede.
 

Spilleperiode: Hans og Grete kan opleves d. 29. februar og d. 7. og 14. marts.

Link til køb af billetter: https://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/hans-og-grete/

Link til video med selve bagningen af pandekagehuset til Aalborg Teater: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=gVEUoZOjNCE&feature=emb_logo

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig