Indkøbskurven er tom.
Skab & Ødelæg - af Anne Sophie Parsons
Skab & Ødelæg - af Anne Sophie Parsons

UDSTILLING: På de hvide vægge i Galleri V56 kan den ophængte udstilling ”Please Destroy This” ses fra d. 17. april frem til d. 9. maj. Samarbejdet mellem kunstnerne Jacob Juhl og John Reuss har ført til en alsidig samling af værker med et mangfoldigt udtryk. En konstant forandring af materialet er gennemgående i ”Please Destroy This” såvel som den innovative skabertrang. 

Princippet er simpelt: de to kunstnere sender værker til hinanden med posten. Derefter er det tilladt at ødelægge, dekonstruere, udvide eller reducere kunstværkerne, for derefter at sende dem tilbage til videre bearbejdelse. Det er tilladt at gøre brug af alle materialer og teknikker, dog må formatet på 30 x 42 cm ikke ændres. En nærmest uendelig kreativ cyklus sættes igang som resultat, og lader derved fokus hvile på Juhl og Reuss’ delte projekt, der ikke alene udfordrer de to kunstnere rent kreativt, men også byder på uventede muligheder i udformningen af værkerne.

Jacob Juhl og John Reuss. Fra "Please Destroy This" udstillingen.

På galleriets vægge kan man se de 20 resultater, samarbejdet har resulteret. Sorte papirark fungerer som rammerne for hvert billede. Med påskrevne nummereringer ved siden af hvert værk har man mulighed for at se den kronologiske visuelle udvikling det første til det seneste eksemplar i serien.

Eksperimentering med medier

De fremstillede collager er en kombination af former, farver og motiver, der i deres skiftende udtryk viser fantasiens frie spil. Man følger ændringerne igennem projektets forløb. Med magasinudklip, fotografier, røngtenbilleder og malertape er der ingen restriktioner, når det gælder om at skabe og videreudvikle et nyt produkt. Igennem brugen af forskellige medier skabes der en legende tilgang til alle de anvendte materialer, der tilmed også strækker sig til forvandlede grafiske konvolutter, som også indgår i duoens udstilling.

En del af oplevelsen af ”Please Destroy This” består i at se, om man kan spotte hvilken del eller visuelt fragment, der føres videre i næste værk fra det foregående. Hvert værk er et brudstykke af en samlet helhed, der lægger vægt på den processuelle skabelse. ”Please Destroy This” er en kombination af at skabe og destruere, der udfordrer selve spørgsmålet om kunst som definerede, afsluttede, og enkeltproducerede værker.

Jacob Juhl og John Reuss. Fra "Please Destroy This" udstillingen.

Udstillingen ”Please Destroy This” kan ses frem til d. 9. maj, og man kan læse mere om Jacob Juhl og John Reuss’ fælles projekt på galleriets hjemmeside her.

”Please Destroy This” har også sin egen hjemmeside: http://www.pleasedestroythis.net/

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer