Indkøbskurven er tom.
Et kunstnerisk blik på brevet
Et kunstnerisk blik på brevet

11.12.2017. OMTALE af Anita Lund Gravesen

Kan man sende sne med posten? Hvad fortæller en øjenvippe om et menneskes hverdagsliv? Det kan du måske blive klogere på hos ENIGMA Museum for post, tele & kommunikation, der i øjeblikket udstiller Kirstine Lund og Linn Lindströms kunstprojekt ’Simultaneous Souvenirs’.

Tilfældighedens magt
Kunstnerduoen har samlet 270 objekter fra 3 års postkommunikation, der udgør alt fra huskesedler, billetter og medicin til en brugt skuresvamp, en død flue og et bananskrald. Tingene er i sig selv banale, men får samlet set kunstnerisk potentiale ved at være et tilfældigt udpluk af en hverdagssituation på et givet tidspunkt. En dag i ugen, præcis kl 12, skulle de hver især samle en tilfældig ting op og sende den til den anden. Simpelt, men et forløb, der kræver vedligeholdelse og evnen til at lægge betydning og tanke i de enkelte objekter.

Souvenir fra hverdagen
Kunstprojektet, som de to kunstnere kalder et mailart-projekt, undersøger den nonverbal kommunikation med objektet som budskab. Med postbrevet som medie viser de, hvordan et minde, en situation eller en følelse, uden forklaring eller anvisning, forankrer sig i et objekt. På den måde bliver de enkelte ting en måde at kommunikere på – et slags abstrakt sprog, der kommer til udtryk gennem konkrete genkendelige ting fra hverdagen. Kirstine Lund og Linn Lindström introducerer til en ny måde at dele sine oplevelser fra hverdagslivet med hinanden.

Hvad hele samlingen eller enkelte dele af de forsendte ting betyder, må du selv fortolke dig frem til, men de indleder en som samlet kunstprojekt en fortælling om de materielle objekter, der er med til at forme moderne menneskers hverdagsliv.  

Postudvekslingen af ting mellem de to kunstnere er stadig igang.

Udstillingen kan opleves på ENIGMA frem til 2. januar.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer