Indkøbskurven er tom.
The Handmaid’s Tale som opera
The Handmaid’s Tale som opera

SCENE: Af Tina Kristensen. 
30.10.2022.

De advarer om stærke scener og forestillingen anbefales for 15+ år. Og det er da heller ikke hvilken som helst fortælling, der i aften har premiere i Operaen. Med afsæt i den canadiske forfatter Margaret Atwoods prisbelønnede, dystopiske roman The Handmaid’s Tale (Tjenerindens fortælling) fra 1985 har Poul Ruders kreeret en opera, der skildrer det kvindeundertrykkende og totalitære regime i et fanatisk fremtids-USA. 

Romanen synes mere aktuel end nogensinde, med svindende rettigheder for de amerikanske kvinder, noget forestående valg forhåbentlig kan rette op på. Bogen er siden omsat til både en film og en prisvindende tv-serie. 

Fortællingen helt kort 
En global miljøkatastrofe med efterfølgende infertilitet har skabt grobund for et kup, og et religiøst rædselsregime har overtaget magten. Fødedygtige kvinder tvinges til graviditet og til at aflevere deres nyfødte børn til eliten. Makker de ikke ret, dømmes de til slavearbejde og den visse død. 

En stærkt og dramatisk fortælling, der synes oplagt stof til en operaopsætning og i aften er de

Det Kongelige Kapel fortolker musikken, der spænder fra intenst intime øjeblikke til storslåede, symfoniske orkesterudladninger. 

The Handmaid’s Tale synges på engelsk med danske overtekster. 
 The Handmaid’s Tale er et samarbejde med San Francisco Opera. 

Instruktør: John Fulljames
Dirigent: Jessica Cottis
Scenograf: Chloe Lamford *
Kostumedesign: Christina Cunningham
Lysdesign: Fabiana Piccioli
Videodesign: Will Duke
Koreograf: Lidia Wos 

Læs mere her  

Foto: Camilla Winther.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer