Indkøbskurven er tom.
#Kunstforukraine
#Kunstforukraine

Dansk/ukrainsk støtteplakat hjælper flygtninge og hospitaler i Ukraine.

Nyhed: Pressemeddelelse.
04.03.2022.

Kunstneren Stefan Lægaard har i samarbejde med Michelle Schlippé-Steffensen og ukrainske Valeria Lebedieva skabt en støtteplakat til Ukraine. Indtægten går ubeskåret til humanitær hjælp til flygtninge og hospitaler i Ukraine.

”Jeg sad en aften ligesom sikkert mange andre danskere og så nyheder og tænkte på, hvordan jeg med mine kompetencer kunne hjælpe Ukraine. Jeg tog derfor fat i Michelle, som jeg ved har tilknytning til Ukraine, og sammen med herboende ukrainske Valeria Lebedieva fandt vi på at lave den her støtteplakat” udtaler Stefan Lægaard.

Resultatet er en plakat med en gul valmue akkompagneret af H. C. Andersen-citatet ”At leve er ikke nok. Man må have solskin, frihed og en lille blomst”. Valmuen er et stærkt symbol i ukrainsk kultur, og den gule farve skal symbolisere livet, lyset og solen. Men en valmue kan ikke plukkes og sættes i vase, den skal vokse frit, ligesom ukrainerne skal have lov at leve i fred og frihed.

Michelle Schlippé- Steffen var i 2012 valgobservatør i Ukraine, og forelskede sig hurtigt i landet og dets befolkning. Hun har senere boet i landet og sammen med en anden dansker oprettet den skandinavisk-ukrainske NGO 'Scandinavian Ukrainian Alliance’, som i mange år har arbejdet med demokratifremmende initiativer.

”Jeg har venner i Kiev, der lige nu sidder og gemmer sig i undergrundsbanen og som ikke ved, hvad der kommer til at ske med dem. De vil blive i Ukraine for at kæmpe for deres frihed. Det er frygteligt, at de er nødt til det, og jeg vil gøre mit for at støtte dem og Ukraine i den her uforståeligt svære tid. Jeg håber at vi med pengene fra plakaten kan være med til at støtte ukrainernes kamp for fred, frihed og demokrati og samtidig påminde os i Danmark om, at demokrati ikke er noget, vi må tage for givet” siger Michelle Schlippé-Steffen.

Plakaten koster 150kr og kan købes på Stefan Lægaards, også kendt som Lige Linjer, hjemmeside: https://www.ligelinjer.dk/vare/valmue/. Hele indtægten går ubeskåret til Røde Kors og Leleka Foundation, der bl.a. distribuerer førstehjælpsudstyr til de ukrainske tropper.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer