Indkøbskurven er tom.
NYHED: Helle Vibeke Jensen vandt Biennaleprisen 2021 med projektet Jeg Tager Det Hele Med
NYHED: Helle Vibeke Jensen vandt Biennaleprisen 2021 med projektet Jeg Tager Det Hele Med

Af Line Lund Hebbelstrup
7. juni 2021

Fredag blev vinderen af Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2021 fundet blandt én af de 26 udstillere under temaet TAKEAWAY. Udstillingen, som åbnede fredag d. 4. juni kan nu mødes på Koldinghus frem til d. 24. oktober 2021.

Med projektet "JEG TAGER DET HELE MED"! har Helle Vibeke Jensen skabt et værk, hvor temaet TAKEAWAY inddrages som en fjerde medskaber. Det var en enig priskomité, som valgte at tildele Biennaleprisen. I alt blev tre projekter fremhævet og nomineret til prisen. De andre to projekter var 'Tråd til Tiden' af Dorte Østergaard og ' MAKING THE MOST OF IT af Helen Clara Hemsley. 

Se film med Biennaleprisvinder Helle Vibeke Jensen her.

Priskomiteen gav følgende uddybning af deres valg:

- Værkets titel ”JEG TAGER DET HELE MED!” sætter scenen og giver en klar karakteristik af en tid, hvor intet er, som det plejer. Helle Vibeke Jensen laver en ny spillebane og giver os et nyt sprog i form af et alfabet. Værket afspejler sit tilblivelsesøjeblik ved også at inddrage kulturministerens udtalelser om sport og kunst, og skaber et afsæt for den kunstneriske refleksion med både alvor og humor og er på en gang legende, nysgerrigt, eksperimenterende og konceptuelt. Vi bliver som beskuere inviteret indenfor, får lyst til at interagere og undersøge værkets mange forskellige facetter, om det er er skriftruller, små pakker eller skuffer, der kalder på at blive åbnet.


(Pressebillede Biennalen 2021)

Siden 1995 har Foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere arrangeret Biennalen, som de seneste ti år har skiftet mellem forskellige københavnske lokationer. I år har man dog besluttet at rykke til Koldinghus, som med sin historiske ramme og reference til en stolt håndværkertradition også for ti år havde fornøjelsen af at være vært for Biennaleudstillingen.

Læs mere om Biennalen her.

Biennaleudstillingen løber fra 5. juni 2021 til 24. oktober 2021. 
Koldinghus
Koldinghus 1
6000 Kolding

Arrangør:
Biennalen ejes af foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere og arrangeres i 2021 i samarbejde med Museum Kolding.

 

Billedet øverst er et screenshot fra videoen om Helle Vibeke Jensen lavet af Danske Kunsthåndværkere & Designere

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer