Indkøbskurven er tom.
Det Kongelige Teater bringer ballet ud - Af Maria Wulff-Høyer
Det Kongelige Teater bringer ballet ud - Af Maria Wulff-Høyer

NYHEDER. Af Maria Wulff-Høyer. 16.12.2020.

Midt i hvad der føles som en endeløs stime af aflyste arrangementer og tvangslukkede døre ind til enhver kulturoplevelse, overrasker Det Kongelige Teater med et eventyrligt plaster på såret. De tilbyder nemlig eksklusiv adgang til at opleve den ultimative juleklassiker Nøddeknækkeren hjemme fra egen stue. Helt gratis.

Det Kongelige Teater er, ligesom alle andre kulturinstitutioner, tvunget til at aflyse alle forestillinger frem til d. 3. januar 2021 grundet de seneste coronarestriktioner. Heriblandt teatrets årligt tilbagevendende juleklassiker, den populære ballet Nøddeknækkeren. Aflysningen har været til stor ærgrelse for både teatret selv og alle billetholderne. Der er mange familier, der netop op mod jul har tradition for at se Nøddeknækkeren i den ikoniske teaterbygning på Kgs. Nytorv.

Det er derfor en glædelig nyhed for mange, at det nu alligevel vil være muligt at opleve George Balanchines eventyrlige version af Nøddeknækkeren i denne juletid.
Balletten kan streames online i fuld længde på Det Kongelige Teaters hjemmeside. Forestillingen vil være tilgængelig ganske gratis frem til d. 31. december 2020.

Nøddeknækkeren 2020. Foto: Henrik Stenberg

Et juleeventyr for hele familien
Nøddeknækkeren er en magisk fortælling for hele familien. Den handler om pigen Marie, der får en nøddeknækker foræret af sin gudfar Drosselmeier juleaften. Ved midnat tager den hende med på en fortryllende rejse til det magiske og eventyrlige slaraffenland, hvor alt kan ske. 

Selvom besøget til Gamle Scene må vente, er onlinevisningen en oplagt mulighed for både børn og voksne for at opleve Ballettens mest magiske juleklassiker. I en tid, hvor vi skal begrænse vores færden og holde samværet til de allernærmeste, er det den helt perfekte julegave, Det Kongelige Teater skænker os.

Streaming og billetsalg til 2021
Nødeknækkeren kan streames fra Kgl Xtra på teatrets hjemmeside her

Hvis man ønsker at sikre sig billetter til at opleve George Balanchines Nøddeknækkeren i 2021, har Det Kongelige Teater som noget ekstraordinært åbnet op for billetsalget til udvalgte spilledage op mod næste jul allerede nu. Yderligere information om pris, datoer mm. kan findes på Det Kongelige Teaters hjemmeside her.

Billede øverst: Nøddeknækkeren 2020. Foto: Henrik Stenberg

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer