Indkøbskurven er tom.
Enter Art Fair 2020
Enter Art Fair 2020

MESSE.
Af Josephine Ehlers.
24.08.2020.

På torsdag kommer dagen endelig, hvor vi igen får lov at tage på kunstmesse og fordybe os i kunsten. Med et omfattende kunstprogram af Irene Campolmi med talks, videokunst og performance er underholdningen og inspirationen på plads – og så er det altid interessant at se, hvad perlerækken af danske og internationale gallerier har valgt at tage med. Vi har spurgt en håndfuld gallerier, hvad de tager med i år.

Anne Mosseri–Marlio Gallerie, Basel (CH)
På stand nr. 21 finder man Anne Mosseri–Marlio Gallerie. Galleriet, som ligger i Basel, blev grundlagt i 2019 og repræsenterer internationale kunstnere som arbejder indenfor det abstrakte, konceptuelle og skulpturelle område.

På dette års Enter Art Fair præsenterer galleriet nye værker af den danske kunstner Lars Christensen (1972). Lars Christensen er uddannet fra Designskolen i Kolding i 1995 og bor og arbejder i København. Hans malerier er abstrakte og taktile i deres udtryk. Med akrylmaling, ofte i monokrome farver og med sin helt særlige teknik, skaber Lars Christensen nærmest tredimensionelle strukturer og mønstre på lærredet.


LARS CHRISTENSEN (*1972) Exposure #04, 2020. Akryl på lærred. Ramme 150 x 120 cm

Gallerie Alber, Köln (DE)
Den unge gallerist Marco Alber åbnede Gallerie Alber i Köln i november 2018. Galleriet har siden præsenteret værker af kunstnere som arbejder indenfor maleri, skulptur og installation, både i solo- og gruppeudstillinger. På Enter Art Fair udstiller galleriet værker af de to kunstnere Are Blytt og Béla Pablo Janssen på deres stand.

Are Blytt er født i Bergen i 1981, uddannet fra Trondheim Academy of Arts i Norge og WIELS Contemporary Art Centre i Brussel, og bor og arbejder i dag i Oslo og Bruxelles. I sine værker bringer Are Blytt fotografi, tekst og abstrakte materialer sammen i et poetisk og landskabslignende udtryk. I sit maleri undersøger han maleriets og materialernes effekter og egenskaber og skubber til grænserne for det klassiske maleri.

Béla Pablo Janssen er uddannet fra blandt andet University of Fine Arts in Braunschweig og Berlin University of the Arts. Han skaber store lette figurer, ofte på hvid baggrund med udviskede, skyggeagtige formationer holdt i enkle mørke farver som kontrast til den hvide baggrund. Samtidig laver han også en anden type værker, som også har noget grafisk over sig. På lærredet i disse værker er der sat rammer ind, så det nærmest er et værk i et værk.

Galleri KANT, KBH & Sønderho
Galleriet, som også var med på Enter Art Fair sidste år, blev startet af Anna Gram Sørensen og Kerry Harm Nielsen og repræsenterer primært kunstnere fra Skandinavien og Europa. Galleriet har både en afdeling i Sønderho på Fanø og i St. Kongensgade i København. På dette års Enter Art Fair præsenterer galleriet en gruppeudstilling med de fire kunstnere Thorbjørn Bechmann (DK), Aneta Kajzer (DE), Karoliina Hellberg (FIN) og Daniel Jensen (SE).

Danske Thorbjørn Bechmann (1966) er uddannet fra det Kgl. Danske Kunstakademi, og arbejder med transparente og abstrakte udtryk i sine malerier. Fokus i hans værker er processen, og hans værker er fyldt med nuancer og skygger i lag.

Den finske kunstner Karoliina Hellbergs (1987) primære motiv er interiører, rum og bygninger i stærke og glade farver. Hun bliver inspireret af steder og historier. Der er sjældent mennesker i hendes interiørbilleder, men deres tilstedeværelse illustreres med ting de efterlader i rummet.


Billedtekst: Karoliina Hellberg, 2020, Offerings, olie og akryl på lærred, 250 x 200 cm. Foto: Jussi Tiainen.

Aneta Kejzer (1989) er født i Polen, men bor og arbejder i dag i Berlin. Med store, og samtidig præcise penselstrøg, skaber hun farverige former og figurer, hvor det genkendelige blandes med det ugenkendelige.

Daniel Jensen (1972) bor og arbejder i Stockholm. Han skaber abstrakte og figurative elementer i maleri, skulptur og tegning. I hans værker undersøger han vores nutidige populærkultur, film, litteratur og naturens nedbrydning.


Daniel Jensen, 2019, Wednesday, Thursday, Friday, Sand cast aluminium, epoxy, enamel paint, 79 x 51 x 9 cmFoto: Daniel Jensen / Studio Daniel Jensen.

Derudover udstiller galleriet værker af Susanne Wellm (DK) i en soloudstilling.

Susanne Wellms bor og arbejder i København. Med sine poetiske værker, baseret på motiver hun enten finder eller selv iscenesætter, skaber hun fotolignende, filmagtige stillbilleder. Wellms værker er repræsenteret i flere private og offentlige samlinger bl.a. Portland Art Museum i Oregon i USA og Kiyosato Museum of Photographic Art i Japan.

Enter Art Fair
27.-30. august 2020
Tunnelfabrikken, Oceanvej 1, 2150 Nordhavn, København.
Se det fulde kunstprogram online her

Øverst: Stemningsbillede fra Enter Art Fair 2019. Foto: I Do Art Agency Agency. idoart.dk

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer