Indkøbskurven er tom.
Resonans, en udstilling af POP-UP Contemporary
Resonans, en udstilling af POP-UP Contemporary

OMTALE: Af Anna Cæcilia Fløche.
10.09.2018.

Fra 7. september til 6. oktober 2018 kan POP-UP Contemporarys aktuelle udstilling Resonans opleves i Kompagnistræde 41, København. Udstillingen er en gruppeudstilling og byder på værker af otte danske kunstnere, blandt andre Thomas Bang, Pernille Egeskov og Jytte Rex. Resonans beskæftiger sig med erindringer, tid og erkendelse.

Det mobile udstillings-koncept POP-UP Contemporary har eksisteret siden 2010. Billedkunstner Pernille Egeskov står bag og forsøger at danne rum for både etablerede og nye kunstnere. Konceptet er udstillinger der ”popper op”. Lokaliteten er altså skiftende, men ambitionen er den samme fra gang til gang: at skabe eksperimenterende frirum og præsentere nye kunstneriske greb og konstellationer. POP-UP Contemporary præsenterer både solo- og gruppeudstillinger, events og releases.
POP-UP Contemporarys aktuelle udstilling, Resonans, er en gruppeudstilling. De deltagende kunstnere er Thomas Bang, Jóhan Martin Christiansen, Pernille Egeskov, Jonas Kasper Jensen, Johanne Skovbo Lasgaard, Jytte Rex, Tove Storch og Christian Vind. Under titlen Resonans sætter udstillingen fokus på erindringer. ”Spor af betydning” som sætter sine præg på de genstande vi alle omgiver os med.


Johanne Skovbo Lasgaard, Jordbær eller hindbær, Relief I, 2018. Foto: Magasinet Kunst. 

I udstillingens katalog skriver kurator Anna Holm: ”i sin oprindelige form betyder titelordet ”genlyd” og refererer i bogstavelig forstand til de svingninger, der opstår, når en udefrakommende påvirkning anslår egenfrekvenser i et materiale. Modsat sin nære slægtning, ekkoet, der beskriver, hvordan en lyd kastes ud og returneres stort set uforandret, er en relationel udveksling kernen i fænomenet resonans”. Titlen, Resonans, kan altså forstås som en metafor for de kunstneriske processer der ses i udstillingen, eksempelvis brugen af collage, assemblage eller montage. Værkerne skaber rum og indebærer en inviterende gestus; til fortolkning, oplevelse og indlevelse.

De otte danske kunstneres værker indeholder mere eller mindre velkendte objekter: et vitrineskab, skår af porcelænsfigurer, et overdimensioneret hashtag, men fælles for værkerne er at de berører spørgsmål om erindring og erkendelse. De udstillende kunstnere tilhører forskellige generationer og udstillingens værker byder da også på vidt forskellige kunstneriske udtryk og rummer både lyd, film, skulptur og collage.

Billedkunstner Thomas Bang (f. 1938) arbejder typisk med skulpturelle objekter og installationer og det er også hvad han præsenterer på Resonans. Af billedkunstner og filminstruktør Jytte Rex (f. 1942) præsenteres filmen Den erindrende, efter motiver hos Jorge Luis Borges. Johanne Skovbo Lasgaard (f. 1985) deltager med et tredelt reliefværk, et værk der sætter fokus på mekanismerne i selve erindringsprocessen, typificering og personlige erfaringer og sansninger i modspil med hashtag-funktionen.

Profilbillede: Installationsview. Set fra venstre: Johan Martin Christiansen, Pernille Egeskov, Tove Storch. Foto: Anders Sune Berg. 

Resonans
D. 7 september til d. 6 oktober 2018.

Å̊ben mandag til fredag 12-18 , lørdage 11-15 samt efter aftale. 

Pop-Up Contemporary 
Kompagnistræde 41 
1208 Kbh K 

 www.pop-upcontemporary.com

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer