OMTALE: Af Anna Cæcilia Fløche.
24.08.2018.
Code Art Fair finder sted i Bella Center Copenhagen fra d. 30. august til d. 2. september. Gallerierne er håndplukket af et kuratorisk team, med en ambition om at vise udtryksfulde og tankevækkende præsentationer med højt kunstnerisk niveau. Bella Center Copenhagen, Skandinaviens største messecenter, skal rumme de 78 gallerier fra 5 kontinenter og 25 lande, heriblandt gengangere som König Galerie (Berlin) og Nagel Draxler (Berlin), samt nye gallerier fra bl.a. Korea, Østrig og USA med Kukje Gallery (Seoul), Galerie Krinzinger (Wien) og The Hotel (New York), som deltagere for første gang.
Du kan blandt andet opleve følgende tre danske gallerier på årets Code Art Fair.
Alice Folker Gallery
Et af de tilbagevendende gallerier på Code Art Fair, er Alice Folker Gallery. Galleriet er placeret i København og har et særligt fokus på nye kunstnere. I år præsenterer galleriet to kunstnere på Code Art Fair.
Frederik Næblerød (Danmark) er uddannet fra Københavns Kunstakademi. Han arbejder med både olie og akryl, polyfilla, lim, tegninger, skulptur og installationer. Næblerøds værker har ofte en reference til samfundet socialt, politisk, eller eksempelvis i forhold til klimaproblematikker. Hans værker er ekspressive og sommetider groteske. Næblerød blev i januar 2018 portrætteret i Børsen som en af ”Tre kunstnere du skal holde øje med i 2018”.
Asger H. Gjerdevik (Danmark) er uddannet fra Central St. Martins i London og tog afgang fra Royal College of Art (RCA) i London. Gjerdevik har en evne til at kombinere det narrative og det visuelle, hvilket afspejles i hans værker. Hans arbejder blandt andet med oliemaleri og bronzeskulpturer komponeret af citater, hvilket giver mange niveauer, både visuelt og intellektuelt. Gjerdevik fortæller historier igennem sine værker, og beskæftiger sig med emner som ensomhed, lyst, tab og længsel, men også humor og nysgerrighed.
Alice Folker Gallery på Code Art Fair 2017. Foto: I DO ART AGENCY.
Galleri Benoni
Galleri Benoni stræber, med egne ord, efter kunst, der udmærker sig inden for fire parametre: Kunstneriske evner, proces, temabaseret tilgang og CV. Galleriet er placeret centralt i København og præsenterer i år tre kunstnere på Code Art Fair.
Per Ahlmann (Danmark) er uddannet fra Institut for Unika på Danmarks Designskole og arbejder med keramisk skulptur. Ahlmanns værker forener det konkrete med det abstrakte, materiale med koncept og håndværk med kunst.
René Holm (Danmark) er uddannet fra Århus Kunstakademi. Holms karriere startede som graffitimaler i Esbjerg og herfra har han brugen af ’gadekunststeknikker’, som ses i hans karakteristiske oliemalerier. I sine værker skildrer Holm mennesker og miljøer. Menneskeskæbner, der skiller sig ud fra den gængse levemåde og normen og små samfund som er i kontrast til det store, er typiske temaer for Holm.
Marco Reichert (Tyskland) lever og arbejder i Berlin. Reicherts værker arbejder med relation mellem geometrisk abstraktion, skildringen af processen, og værkernes synlige materialitet. I sine malerier arbejder Reichert med mange lag og forskydninger og skaber på den måde et billede af en tredimensionel struktur. Reichert er uddannet fra kunstakademiet i Berlin.
Galleri Benoni på Code Art Fair 2017. Foto: I DO ART AGENCY.
Marie Kirkegaard Gallery
Det unge galleri, placeret centralt i København, viser visionær samtidskunst. Til dette års Code Art Fair præsenterer de tre kunstnere.
Mette Vangsgaard (Danmark) beskæftiger sig med maleri, collager og keramiske skulpturer. Hun startede sin karriere som maler, og selvom hun i dag arbejder med mange materialer i sine collager, fastholder hun alligevel maleriets kvaliteter i værkernes ekspressive energi, kæmpeformat og farvekomposition. Menneskers møder, miljøer, rum og sociale handlinger er temaer Vangsgaard ofte undersøger i sine værker.
John Knuth (USA) arbejder ofte med ukonventionelle materialer, som eksempelvis fluer, slanger, nødblus, sukker og sandsække. Han undersøger et værks tilblivelse, de forskellige processer i forbindelse med materialer og hans arbejde fusionerer ofte ideer om overlevelse med minimalismens sprog. Knuth har en Master of Fine Arts ved University of Southern California.
Silas Inoue (Danmark) er uddannet fra Kunstakademiets Designskole. Inoue arbejder med tegning, maleri, skulptur og installation og tager både klassiske og mindre konventionelle materialer i brug. Hans værker afspejler en undersøgelse af kontraster, såsom natur og civilisation, materie og ånd, kaos og orden. Inoue beskæftiger sig med spørgsmål om turisme, økologi, globalisering, økonomi og forbrug.
Marie Kirkegaard Gallery på Code Art Fair 2017. Foto: I DO ART AGENCY.
Profilbillede: I DO ART AGENCY.
For at holde dig opdateret med seneste nyt kan du følge @CodeArtFair på deres website Instagram og Facebook