Indkøbskurven er tom.
Nordens bedste portrætter
Nordens bedste portrætter

NYHEDER af Mia Granhøj

29.06.2018

Det er igen blevet tid til Carlsbergfondets portrætkonkurrence ’Portræt Nu!’. Konkurrencen finder sted for syvende gang og er åben for alle kunstnere bosiddende i Norden. 

”Portrætter er med til at binde os sammen med mennesker på tværs af tid og sted. At se på portrætter får os til at reflektere over, hvad identitet, individualitet og den menneskelige tilværelse rummer af muligheder og begrænsninger”, siger Mette Skovgaard, direktør for Det Nationalhistoriske Museum. Carlsbergfondets portrætpris finder sted hvert andet år og udvalgte kunstnere vil få udstillet deres værker på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg i maj 2019.  

'Jeg, jeg, jeg'. Foto af Sophie Vallentin (DK). 

Alle portrættyper er velkomne og kunstnere kan tilmelde sig med malerier, skulpturer, fotos, videoer eller installationer. Præmissen er blot, at det skal være et portræt af et menneske, som kunstneren har mødt i virkeligheden. Alle værker vil blive vurderet af en international jury, som bl.a. består af direktør for Reykjavik Art Museum i Island, Ólöf Kristín Sigurðardóttir, og Christopher Baker, direktør for Scottish National Portrait Gallery i Edinburgh. Vinderen af portrætprisen løber med 85.000 kr. Derudover er der priser til andenpladsen, tredjepladsen samt publikumsprisen. 

Læs mere om konkurrencereglerne på hjemmesiden http://www.portraitnow.org, hvor tilmeldingen til portrætkonkurrencen også foregår. Deadline for tilmelding er d. 31. december 2018. 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer