Indkøbskurven er tom.
En kompromisløs kunstelsker - Af Tina Kristensen
En kompromisløs kunstelsker - Af Tina Kristensen

Her på redaktionen mindes vi i disse dage Ole Lindboe, tidligere Chefredaktør på Magasinet Kunst, der døde d. 11. december sidste år.

Ole Lindboe var en ildsjæl, der brændte for kunsten og elskede en god debat. Interessen for kunst har bragt ham vidt forskellige steder hen. I en periode var han forstander for Kunsthøjskolen Thorstedlund, han har siddet i bestyrelsen for kunstmuseet Arken, produceret kunstprogrammet ”Kunst i øjet”, og det var ham, der i 1992 søsatte Magasinet Kunst, alt sammen sideløbende med et yderst produktivt virke som kunstskribent.


Ole Lindboe. Foto. Johan Eyrich

Han er oprindeligt pædagoguddannet, blev journalist i 1980 og har arbejdet på pædagogiske fagtidsskrifter og aviser, herunder Kunstavisen, Politiken, Sjællands Tidende og Nordisk Råd. Han har forfattet utallige kunstbøger og skrevet portrætter af nulevende danske kunstnere. De seneste år arrangerede han kunstrejser til blandt andet New York og Mexico, hvor han delte ud af sin store viden om og interesse for kunst. Ved sin død var han formand for Eventyrernes Klub i Danmark, hvilket siger en del om den rejselyst og det gå-på-mod, der var kendetegnende for ham.


Ole Lindboe. Foto. Johan Eyrich

Interessen for kunst har været omdrejningspunktet i Ole Lindboes alsidige virke og denne interesse er mundet ud i en betydelig kunstsamling. De, der har besøgt ham, har oplevet hans umådelige samlerglæde på førstehånd. Han havde især blik for de unge kunstnere, som han både fandt herhjemme og på utallige rejser i for eksempel New York, Cuba og Mexico. Herudover var han en brændende musikentusiast og har skrevet biografier om blandt andre Elvis Presley og Frank Sinatra. I 2013 kunne man opleve dele af hans samling af gamle pladecovers i en udstilling på Designmuseum Danmark. Mon ikke vi også en dag vil kunne se kunstsamlingen udstillet og få et inspirerende gensyn med den kunst, Ole Lindboe brændte så inderligt for - og som var en så stor del af den, han var. Ole Lindboe efterlader sig et imponerende livsværk i form af utallige bøger, en omfattende kunstsamling, Magasinet Kunst og meget mere - og i alt det lever han videre.


Ole Lindboe og John Kenn Mortensen. Foto. Johan Eyrich

Ole Lindboe blev født 17. november 1948 og døde 11. december 2013. Han efterlader sig ægtefællen Kisser Lindboe og tre voksne sønner samt svigerdøtre og børnebørn. 

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer