Indkøbskurven er tom.
ARoS vinder Art Award
ARoS vinder Art Award

NYHED: Af Louise R. Christensen.

20. marts 2018.

Aarhus blev vinderen af årets The Global Fine Art Award (GFAA), der blev uddelt i New York tidligere på måneden. Der var 13 kategorier i prisuddelingen. ARoS Triennial The Garden - End of Times, Beginning of Times 2017 vandt i kategorien Best Public or Outdoor Installation/Exhibition.

Det er fjerde år uddelingen af priser finder sted. Bestyrelsesmedlemmerne GFAA vil med priserne fremhæve kunst, der på forskellige måder viser emner, der kan hjælpe med at skabe en bedre balance i verden. Den kollektive stemme i kunsten kan bruges konstruktivt til at nå ud i verden med vigtige emner, for at skabe en bedre fremtid for mange mennesker.

Foto: Studio Grosse. Venligst udlånt af ARoS.

Striberne i Mindeparken
Det var især The Future-delen, der skabte mange diskussioner om kunst og kunst i naturen. Katharina Grosse malede striber på græsset og et enkelt træ i Mindeparken pink og hvid, hvilket nogle var utilfredse over. Det skabte en debat og viste folks forskellige opfattelser af kunst. Emnet om menneskers forurening i naturen blev fremhævet ved den skrigende farve pink. Det var et godt eksempel på, hvad kunst kan gøre for at oplyse og skabe en debat. Kunsten inddragede miljømæssige emner og det blev en del i folks hverdag.

Doug Aitken. Foto: Anders Sune Berg. Venligst udlånt af ARoS.

Udgangspunkt i naturen
ARoS Triennial 2017 var opdelt i tre dele, hvor The Past undersøgte menneskets forhold til naturen og landskabet, denne del kunne ses inden for på ARoS. The Present behandlede emnet om naturen, set i en moderne bymæssig kontekst og kunne ses rundt omkring i Aarhus. The Future udforskede de miljømæssige forandringer i en kunstnerisk kontekst.

ARoS havde inviteret kunstnere til at skabe kunst på en fem kilometer lang kystlinje fra Tangkrogen i Aarhus til Ballehage. Det har været deres mest ambitiøse udstilling og den blev dækket af flere store udenlandske medier. Nu også med internationale anerkendelse i form af GFAA-prisen. Tillykke til ARoS.

Den næste ARoS Triennial finder sted i 2020, hvor emnet bliver Mythology.

http://www.aros.dk

http://globalfineartawards.org/wp/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer