Indkøbskurven er tom.
Hekse indtager Tivoli - Halloween 2022
Hekse indtager Tivoli - Halloween 2022

INSPIRATION: Af Tina Kristensen.
13.10.2022.

Med første åbningsdag i dag, torsdag før efterårsferien, skydes Halloween i gang i Tivoli. Det vrimler med græskar, orange lyskæder og selv træerne i tivoli synes at være med på den orange bølge.

Siden 2006 har Tivoli haft Halloween-åbent omkring efterårsferien og udover de mange græskarmænd, spøgelser og hekse der dekorerer haven, så er kunstneriske udskæringer af græskar, et smukt lysshow og DM i kæmpegræskar blandt de faste indslag.

Gigantiske græskar
Lørdag den 15. oktober kl. 11:30 afholdes DM i Kæmpegræskar for 15. gang i Tivoli. Så må vi se, om årets deltagere kan slå rekorden. Den nordiske rekord for græskar lyder på 970,4 kg. og er sat i Tivoli i 2020. Verdensrekorden blev sat i Tyskland i 2021 og lyder på 1.226,00 kg. Manden bag dette gigantiske græskar var Stefano Cutropi fra Toscana.   

Stemningsbillede og Kæmpegræskar under Halloween i Tivoli 2022. Pressefoto © Tivoli

Heksesøstre
Som noget nyt kan man under Halloween møde de to heksesøstre Mynthe og Malurt. Mynthe er den rare, venlige og til tider lidt klodsede heks der elsker glimmer og god magi. Måske du kan få lidt tryllestøv på kinderne, hvis du møder hende i Haven. Malurt er den mørke heks. Hun elsker dyr, så hvis du ser hende i Haven, så får du måske lov til at klappe hendes kæmpetudse, rotten Rufus eller en af hendes mange edderkopper. Derudover kan du teste dit mod i de to scary houses, gå på opdagelse i en ny 180 meter lang halmlabyrint og opleve de mange nye halloween-scenografier.

Stemningsbillede og Kæmpegræskar under Halloween i Tivoli 2022. Pressefoto © Tivoli

Hvad er Halloween
Allehelgensaften, som det hedder på dansk, har tidligere været en del af den danske kultur og en helligdag herhjemme, men den blev afskaffet med Helligdagsreformen af 26. oktober 1770, en reform hvor man droppede en række ældre helligdage. Men nu har Allehelgensaften i den grad igen slået rod i den danske kultur – dog under det amerikanske navn, Halloween, og med afsæt i den amerikanske kultur.

Et par highlights fra årets Halloween-program
13. oktober - 6. november: Hekse i Haven   
13. oktober - 6. november: Villa Vendetta & Det Hjemsøgte
15. oktober: DM i kæmpegræskar               
22. oktober: Monsters Night Out                 
29. oktober - 31. oktober: Kunstudskæring af kæmpegræskar

Billedet øverst: Dansk og ny nordisk rekord ved Tivolis årlige DM i Kæmpegræskar 2020. Foto: Christoffer Anias Sandager

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer