Indkøbskurven er tom.
Læsø Artist in Residence åbner for ansøgninger
Læsø Artist in Residence åbner for ansøgninger

Nyhed: Pressemeddelelse.
11.02.2022.

Læsø AiR (Læsø AiR) åbner for ansøgninger til arbejdsophold for danske og udenlandske kunstnere

Danske og udenlandske kunstnere kan fra 1. marts til 1. april 2022, ansøge om arbejdsophold ved Læsø AIR i Per Kirkebys og Asger Jorns tidligere kunstnerboliger på Læsø.

”Vi glæder os meget til i første omgang at modtage ansøgninger fra kunstnere som er interesserede i ophold ved Læsø AiR, men mest af alt glæder vi os til at tage imod kunstnerne på øen til juni. Vi har forberedt os længe, og på Læsø er de smukke, autentiske og velegnede kunstnerboliger ved at blive gjort klar til brug. En velkomst- og netværksgruppe står allerede klar til at tage godt imod kunstnerne”, siger Majbritt Løland, projektleder for Læsø AiR.

Læsø AiR er et arbejds- og opholdsprogram for professionelle danske og udenlandske billedkunstnere, og med projektet skal kunstnerboligerne fremover, i samarbejde med en række anerkendte samarbejdspartnere fra både den danske og den internationale kunstscene, tjene som vartegn for historien om de anerkendte kunstnernes arbejde og ophold på øen, og som fremtidig inspiration og udvikling for kommende kunstnergenerationer.

Udsnit af Asger Jorns atelier som det ser ud i dag. Foto: Tom Christoffersen

Læsø AiRs formål er at understøtte udviklingen af kunstnernes praksis og fremme udvekslingen mellem danske og udenlandske kunstnere og den danske kunstscene. Arbejds- og opholdsprogrammet på Læsø  tilbyder ophold af 6 og 12 ugers varighed, hvor kunstnerne under opholdene tilbydes arbejds- og opholdsfaciliteter, honorar, skræddersyede besøgsprogrammer og en mentorordning med samarbejdspartnere og relevante aktører på den danske kunstscene m.m.

Bangsbohave, Asger Jorns tidligere kunstnerbolig på Læsø. Foto: Tom Christoffersen

Ved en række offentlige arrangementer på Læsø, vil publikum bl.a. kunne møde de arbejdende kunstnere og opleve deres projekter, samt høre mere om de unikke kunstnerboliger og deres historie.

Ansøgninger til Læsø AiR fremsendes via et digitalt ansøgningsskema på Læsø AiR kommende hjemmeside, hvor ansøgningsskemaet vil være tilgængeligt fra 1. marts 2022. For yderligere information se Læsø AiR.

Per Kirkby arbejder i atelieret på Haabet, 2006. Foto: Anne Marie Duus

Læsø AiR er etableret i samarbejde med Asger Jorns kunstnerbolig på Læsø, Læsø Museum, Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, Museum Jorn i Silkeborg, Statens Værksteder for Kunst i København og de tre nordiske kunstakademier HDK-Valand – Högskolan för konst och design i Gøteborg, Kunstakademiet ved Universitet i Bergen og Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i København.

Læsø AiR er venligst støttet af Augustinus Fonden, Den Jyske Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond og Læsø Kommune.

For yderligere information kontakt Læsø AiR på laesoeair@gmail.com eller på mobil (+45) 20 70 84 92.

Billedet øverst: Haabet, 2020. Per Kirkebys tidligere atelier på Læsø. Foto: Camilla Berner.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer