Indkøbskurven er tom.
NYHED: Hatte, huse og hytter bliver skulpturer og kunst på Holbæk Fælled
NYHED: Hatte, huse og hytter bliver skulpturer og kunst på Holbæk Fælled

Af Katrine Foldager Stokbro

På Holbæk Fælled bliver skulpturer og kunst nu etableret permanent i værket ‘Stråhatte på Fælleden’ lands Istidsruten, en 390 km. lang cykel- og oplevelsesrute i Midt og Vestsjælland. Værket består af tre skulpturer, der har titlerne ‘Iris’, ‘Lili’ og ‘Flora’, og her er det meningen, at borgere skal interagere med de nye skulpturer, som formes som hatte og huse lavet af strå, halm og træ. Kunsten finder på den måde plads i den natur, de bliver placeret i.

98 procent af skulpturerne er lavet af naturmaterialer, og intentionen er, at værkerne langsom forandres over tid. Værkerne kalder på interaktion fra borgerne, og derfor er podier af natursten fra den lokale grusgrav stillet under hatten, så den kan “tages på”.

Et andet kunstprojekt hedder ‘Hobbies’ og er en performance, hvor foreninger og borgere inviteres til at deltage ved indvielsen af skulpturerne d. 18. september til en forestilling på multiarenaen på Fælleden. Her bliver der trukket lod om to gavekort på 5000 kr. fra Kultur og Fritid i Holbæk Kommune. Pengene kan bruge til at afholde aktiviteter i foreningen.

Læs mere her

Lilibeth Cuenca Rasmussen står bag værket, og begge projekter er finansieret af Statens Kunstfond og Holbæk Kommunes eventpulje.

(Billede øverst: David Stjernholm)

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer