Indkøbskurven er tom.
Statens Kunstfond hylder fire bygninger - Af Camilla Holm Rautenberg
Statens Kunstfond hylder fire bygninger - Af Camilla Holm Rautenberg

NYHEDER. Af Camilla Holm Rautenberg. 03.11.2020.

For første gang præmierer Statens Kunstfond dansk arkitektur. Hele fire bygninger med fokus på kultur, fællesskab og form hyldes med den nye præmiering.

De fire bygninger der er tale om, er Stauning Whisky produktionsbygninger i Skjern, Vendsyssel Teater, Sundholm Syd ved Amagerfælled og Streetmekka Viborg. De fire bygninger er udvalgt grundet deres måde at inkludere både borgerne og områdets kultur i deres arkitektur. Alle bygninger formår at berige hverdagen både for lokalområdet og brugerne af bygningen.

Vendsyssel Teater.

Arkitekterne og intentionen bag
Stauning Whisky produktionsbygninger er designet af LOOP arkitekter og har haft til formål at tage afsæt i lokalområdets gamle landbrugslænger og natur. SHL Architects står bag Vendsyssel Teater, der med dets facade både komplementerer og udfordrer lokalområdet. Bygningens innovative tilgang til teateret danner nye rum, der også appellerer til andre end de traditionelle teatergængere. AI gruppen har designet boligbebyggelsen Sundholm Syd, som er placeret på en gammel gartnerigrund. Boligbebyggelsen formår at bevare og gå i samspil med både naturen og de gamle bygninger på grunden. Effekt har omdannet en gammel industrihal til Streetmekka Viborg. De har bragt nyt liv til industrihallen gennem urbane elementer, street kultur, værksteder og betonlandskaber, der tilsammen skaber fællesskaber for de besøgende.

Sundholm Syd.

En pris der er kommet for at blive
Statens Kunstfond har besluttet at præmieringen af arkitektur fremover skal fortsætte hvert år. Bygninger som har haft særlig betydning for lokalområdet, hverdagen, dansk arkitektur eller andet kan modtage prisen. Det er ikke muligt at søge om at bliver præmieret.
Med præmieringen medfølger en præmieringsplakette i bruneret bronze som leveres i en speciallavet æske af genbrugstræ. Plaketten er udformet af den danske arkitekt og designer Lars Vejen og trææsken er fra Dinesen.

Streetmekka Viborg.

Billed øverst: Stauning Whisky.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer