Indkøbskurven er tom.
Floral Bath - Af Anna Cæcilia Fløche
Floral Bath - Af Anna Cæcilia Fløche

UDSTILLING. Af Anna Cæcilia Fløche. 08.09.2020.

Efter et forår præget af bekymring, uvished og konstante påmindelser om at holde afstand, inviterer Poppykalas Floral Design Studio ind i en ny sansemættet udstilling, Floral Bath. Udstillingen indbyder til at hengive og overgive dig til et meditativt lydlandskab af Philip / Schneider imens du omsvøbes af dufte, blomster, Poppykalas’ egne værker og det drømmende videoværk af Teresa Freitas.

Thilde Maria Haukohl Kristensen, stifter af og kreativ direktør for Poppykalas Floral Design Studio, har i forbindelse med sin ny udstilling Floral Bath omdannet sit studio til et sansemættet ”blomsterbad”. Blomster og blade svæver næsten vægtløst under det lyserøde loft, tørrede bougainvillea udgør en farveeksplosion af en skulptur sammen med andre af Poppykalas’ karakteristiske blomsterinstallationer og flere af hendes oliemalerier udsmykker også rummet. Oliemalerierne er, ligesom resten af udstillingen, stærkt mættede, både i farve og form; fede lag, i bløde og voluminøse strøg.

Foto: Petra Kleis.

Blød farveeksplosion
Udstillingen leder tankerne hen på havbundens ro. Oliemalerier, video og musik involverer elementer fra havets bløde skvulp og flakkende lysglimt. Både i rummet og værkerne finder du skaller, konkylier og sand. Floral Bath skaber en imponerende balance mellem farveeksplosion og meditativ ro.

Den teknik Thilde Maria Haukohl Kristensen benytter i sine billeder, trækker tydelige tråde til hendes tidligere udstilling, Blomsterøjne. En udstilling i Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm i 2019, som både bød på blomsterinstallationer af Poppykalas, men også et rigt udvalg af værker malet af hendes farmor, Laura Krogsgaard, som i sin tid brugte samme maleteknik og altså lærte den videre til sit barnebarn.

Foto: Petra Kleis.

Skovbadning
Lydinstallationen til Floral Bath, er skabt og udført af Josephine Philip og Hannah Schneider, som sammen udgør kunstnerduoen Philip / Schneider, og violinist Kirstine Schneider. Et lydværk inspireret af det japanske fænomen Shinrin-Yoku; som betyder skovbadning. En terapiform, udviklet i Japan i 1980erne. Musikken er meditativ, rolig og betoner den indhyllende fornemmelse, som udstillingen, i sin helhed, skaber. Videoværket er skabt af den portugisiske videokunstner og fotograf Teresa Freitas og projiceres på lange, bølgende gardiner, skabt særligt til udstillingen, som i sig selv udgør en vigtig del af den bløde fornemmelse, som Floral Bath skaber.

Foto: Anders Bendixen.

Det eneste, Floral Bath, lader tilbage at ønske, er mere. At få muligheden for at lade sig yderligere indhylle af Poppykalas sansemættede ’blomsterkalas’. Med andre ord; det bliver spændende at se hvad vi næste gang kan opleve fra Poppykalas hånd.  

Udstillingen kan opleves 20.08.2020-30.09.2020.

Poppykalas Floral Design Studio 
Frederiksberg Alle 12

For at følge myndighedernes anbefalinger, kan udstillingen kun opleves højest tre personer ad gangen. Det tager dog absolut ikke noget fra oplevelsen, men sikrer tværtimod det rolige og sanselige, som virker så afgørende for udstillingen.

Book tid her: http://www.poppykalas.dk/#/floral-bath/

Foto øverst: Petra Kleis.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer