Indkøbskurven er tom.
Oplev verdenskendte gadekunstnere pryde det Aalborgske gadebillede
Oplev verdenskendte gadekunstnere pryde det Aalborgske gadebillede

NYHED af Frederik Westergaard

D. 29.03.18

KIRK Gallery i Aalborg ønsker at bringe kunsten ud fra galleriet, og ud på den åbne gade. Formålet er at gøre kunsten tilgængelig for de mange, og ikke for de få.

Prestigeprojekt for KIRK Gallery

Siden 2014 har KIRK Gallery Aalborg haft prestigeprojektet ”Out In The Open” hvor prominente gadekunstnere dekorer gavle rundt om i byen. Formålet har været at udbrede street art ud til så mange som muligt, så kunst ikke blot er til for de få inde på museerne, men derimod er til de mange ude i byen. Dermed forpligter det også museet til at leverer kunst af højeste karat. Alle bliver nemlig konfronteret med KIRK Gallery syv dertil inviterede kunstnere – om de vil det eller ej.

De syv kunstnere vil fra d. 23 april begynde arbejdet og fortsætte hen over sommeren. Her følger en præsentation af de syv kunstnere, som KIRK Gallery har inviteret:

Vhils (PT)
Den portugisiske kunstner Vhils er verdenskendt for et helt unikt udtryk, hvor han hugger sine motiver ud i pudsede vægge. Hans enestående teknik og er blevet hyldet som en af de mest overbevisende tilgange til kunst skabt på den urbane kunstscene. Han så at sige, ødelægger for at kreere, hvor motiver træder mere og mere frem efterhånden som processen skider fremad med bor, hammer og mejsel.

Seth (F)
Franske Seth aka Julien Mallard er født i Paris. Her begyndte Seth at udtrykke sig på gavle og vægge i midten af 90’erne. Siden da har kunstneren i dag stadfæstet sit navn som værende en af de førende street art kunstnere i verden, med sit helt eget udtryk med udgangspunkt i barnets verden. Ofte placerer han børnene i miljøer med bøger som en henvisning til deres fantasi og kreativitet. Efter intensiv rejsen til over 50 lande i løbet af de sidste to årtier, er Seth meget opmærksom på måden globalisering og modernisering påvirker lokale traditioner.

Telmo Miel (NL)
Telmo Miel er et navn der er svære at slippe udenom, hvis man lader blikket svæve hen over de mange slående gavlmalerier produceret i verdens de sidste år. Telmo Pieper og Miel Krutzmann har skabt værker i hele verden under det fælles navn Telmo Miel. De er begge fra Holland, og har arbejdet sammen i en længere årrække. Sammen i deres artistiske duo, skaber de smukke væg- og gavlmalerier. I deres arbejdsproces, udarbejder de først skitser hver især, hvorefter de mødes og sammensætter deres værker. Duoen har arbejdet med deres kreative evner fra en ung alder. 
De mødtes på Art Academy i Rotterdam i 2007. På det tidspunkt var Telmo en 25-årig talentfuld illustrator og designer. Miel på 30, havde allerede i flere år dekoreret vægge i graffitiens navn. I den periode begyndte de at arbejde sammen på gavlmalerier, og i dag er de en ambitiøs artistisk duo kendt verden over for de detaljerige historiefortællende gavlmalerier.

Oliver Vernon (US)
Visuelt, trækker den Brooklyn-baserede kunstner Oliver Vernons malerier på utroligt mange påvirkninger, fra abstrakt ekspressionisme, over post pop surrealisme til den polerede finish i figurativ realisme. Formelt handler hans arbejde om dekonstruktion, og dermed den nødvendige rekonstruktion af visuelle rum. Fra denne centrale dikotomi vokser mange andre: det logiske / det ulogiske, det fysiske / det metafysiske, fængsling / befrielse.

Fintan Magee (AU)
Fintan Magee er en australsk gadekunstner kendt for sine vægmalerier over hele Australien og i resten af verden. Født i Lismore, New South Wales voksede han op i Brisbane og fik et ry som en graffitiforfatter, inden han havde færdigt sin afsluttende eksamen på akademiet. Hans arbejde beskæftiger sig ofte med miljøspørgsmål eller hans egne personlige oplevelser. Samtidig bruger han ofte personlige historier til at tale om bredere spørgsmål som klimaændringer og immigration. Han modtog en national anerkendelse for hans vægmaleri, der skildrer Felix Baumgartner i Brisbane, og har deltaget i mange forskellige offentlige kunst festivaler over hele verden. Fintan Magee er i dag blandt en af de absolut førende Street art kunstnere i verden, med en meget stor følgerskare, og et utal af gavlmalerier.

Joram Roukes (NL)
Hollandske Joram Roukes er efterhånden blevet et navn som ikke er til at komme udenom i street art miljøet. Han er klassisk uddannet fra Kunstakademiet Minerva (BFA) i maleri. Hans overvældende væg- og oliemalerier er refleksioner over livet i hverdagen, observeret, filtreret og samlet i en collagelignende måde. Værkerne fremstiller et fragmenteret og dog stadig sammenhængende syn på nutidens samfund og den menneskelige adfærd. Det synes nærmest umuligt hurtigt at forbi-passere Joram Roukes’ slående vægmalerier eller værker på lærred, uden at blive ramt, da hans insisterende lyse farver, dygtige repræsentationer og eksperimentelle sammenføjninger vækker øjeblikkelig interesse i beskuerens øjne. Men det er mere end bare knusende billeder og rørende sammensætninger, der holder os dvælende foran hans værker. Den særskilte kvalitet, der omdanner Jorams arbejde fra 'blik-værdig' til 'fascinerende', er måske bedst beskrevet af den ubestridelige spænding, der er til stede i alle detaljer i hans arbejde.

Nils Westergard (US)
Nils Westergard er en belgisk-amerikansk gadekunstner og filmproducent fra Richmond, Virginia. Som teenager startede han ud fra forstæderne med stencils og graffiti i Washington DC. Derfra udviklede han sin egen unikke stil, der sidenhen er blevet opført på vægge i hele USA, Europa og Australien. Hans præcis udskårne stencils, hip-hop musikvideoer og store vægmalerier undersøger emner af intimitet, ego, magt og skrøbelighed. Han deler sin tid mellem Richmond, Gent og Amsterdam og den 26-årige kunstner har etableret sig som en stigende og afgørende figur i den urbane kunstverden.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer