Indkøbskurven er tom.
Vinderværket kom med PostNord
Vinderværket kom med PostNord

NYHEDER af Mia Granhøj
12/06/2018

Martin Asbæk Gallery lancerede for nylig en kunstkonkurrence på Instagram i samarbejde med champagnehuset Ruinart. Nu har juryen fundet en vinder. Ud af 370 deltagere er en ung hollandsk kunstner på 22 år blevet udvalgt som vinderen. 

På Instagram har alle over 21 år haft mulighed for at deltage i konkurrencen inden for emnet ’A Celebration of Life Through Light’. En jury har gennemset alle bidrag og valgt 10 finalister ud, som lige nu udstiller deres værker på Martin Asbæk Gallery. Vinderen, Tibor Dieters, er kunststuderende ved Det Kongelige Kunstakademi i Haag og arbejder både med fotografi, tegning, skulptur og performance. 

To af Tibor Dieters pinhole-kameraer på væggen. Værk af Julie Falk på gulvet. Foto af Andreas Raun.

Dieters vinderværk ’Untitled’ (Patricide) 2018 var på noget af en rejse inden det blev udvalgt. PostNord var uden deres viden blevet bestilt til at sende tre pakker med et pinhole kamera rundt i byen, fra indre by til Kastrup og tilbage til Dieter. Efter 17 timer kom postbuddet retur med pakkerne uden at have den fjerneste idé om, hvordan han havde taget del i kunstprojektet. Pakkerne, som alle havde et lille hul og fungerede som primitive kameralinser, havde på deres rejse dokumenteret nogle steder, som ellers aldrig bliver fotograferet. Billederne var lige så voldsomme som sammensatte bevægelser og de samme vinduer fremstod som lange strækninger af geometriske former. Lyset i det formodede opbevaringsrum strækker sig gennem rummet som prikkede tentakler, der belyser hjørnerne af et rum, som normalt er abstrakt. En vild idé viste sig at bære frugt for Dieters – i hvert fald for en stund.

Prisoverrækkelsen på Martin Asbæk Gallery. Foto af Andreas Raun.

9 finalister er udvalgt af en jury og den sidste er fundet via flest likes på Instagram. Vinderen Tibor Dieters har vundet tre ugers kunstnerophold på kunstcentret CCA Andratx, Mallorca.
 

 

Fakta:

Udstillingen med de 10 finalister kan opleves på Martin Asbæk Gallery indtil d. 16. juni 2018.

De øvrige finalister er: Jacob Juhl, Rasmus Aagaard, Jesus Herrera Martinez, Anneline Schjødt Pedersen, Matilde Duus, Linnea Frandsen, Regitze Engelsborg Karlsen, Julie Falk, Maria Koshenkova og Tibor Dieters. 

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer