Indkøbskurven er tom.
Kvium og de syv synder
Kvium og de syv synder

KUNSTREJSER

Af Maria Grzywacz
d. 5. november 2015

I denne omgang Kunstrejser, skulle Magasinet Kunst ikke rejse langt væk - blot på den anden side af Sundet, til Dunkers Kulturhus i Helsingborg. I fredags (d. 30. oktober) åbnede der nemlig en soloudstilling SALIGIA med danske Michael Kvium. 

Michael Kvium, 'Belfigors Guardians', 2015 © Michael Kvium

Jeg træder ind i et stort, mørklagt lokale i Dunkers Kulturhus. Før jeg overhovedet når at studere kunstværkerne, slår det mig, hvor mange mennesker egentlig befinder sig i rummet. Et virvar af både danske og svenske samtaler flettes sammen. Det er tydeligt, at Michael Kvium både tiltrækker lokalpublikummet, og ligeledes får han mange fra København til at rejse over Sundet for at opleve udstillingen. 

Installationsbillede fra SALIGIA, Dunkers Kulturhus, Foto: Michelle Roy © Dunkers Kulturhus

SALIGIA i Dunkers Kulturhus er Michael Kviums første soloudstilling i Sverige, hvor der præsenteres syv store billedværker, tre skulpturer samt et vægmaleri, som kunstneren har malet direkte på Kulturhusets vægge. 

De syv synder

Emnet for udstillingen SALIGIA er de syv dødssynder, som Pave Gregor den Store formulerede i det sjette århundrede. Selve titlen er et akronym, en initialeforkortelse af første bogstaver af de latinske ord for de syv synder.  Kviums nye malerværker fokuserer således på dødssynderne og afbilder henholdsvis hovmod, griskhed, utugt, misundelse, frådseri, vrede og dovenskab.

Michael Kvium, detail © Michael Kvium

Ved at sætte fokus på de syv synder spørger Kvium provokerende, om disse restriktioner overhovedet er relevante længere. Kviums emnevalg får publikummet til at reflektere over vores verden i dag - en verden, hvor nærmest alt er tilladt og amoralsk opførsel ingen konsekvenser har. Kunstneren manifesterer provokerende de syv synder for det moderne publikum og spørger, hvordan mennesket i dag forholder sig til dem, og om de overhovedet stadig bliver set på som synder. 

Michael Kvium, 'Mammon’s Follower (Greed)', 2015 © Michael Kvium

Fascinerende, dystre udtryk

Michael Kviums kunstneriske udtryk er ikke til at tage fejl af. Han har markeret sig på både den danske og internationale billedkunstscene med et karakteristisk, dunkelt, dog pirrende satirisk formsprog. Kviums udtryk både fascinerer og forarger. Hans billedeværker er altid figurative og viser ofte dramatiske figurer, der på en måde synes forvrængede, men fremstår samtidigt utroligt menneskelige. Kvium formår at fange essensen - essensen ved at være menneske, ved de ting, vi frygter, afskyr eller fortryder.

Michael Kvium, 'Throne', 2015, Foto: Michelle Roy © Dunkers Kulturhus

 

Michael Kvium er født i Horsens i 1955. Han studerede på Det Kongelige Kunstakademi i årene 1979 - 1985. Kvium har tidligere modtaget Eckersberg Medaillen, der tildeles kunstnere, som har ydet en indsats af høj kunstnerisk kvalitet. Ud over at male, arbejder kunstneren med både skulptur, installations-, og performancekunst. 

Udstillingen SALIGIA er skabt med initiativ fra Dunkers Kulturhus og er Michael Kviums første soloudstilling i Sverige.

 

Udstillingens åbningstider

Mandag: LUKKET

Tirsdag – torsdag 10:00–18:00

Fredag 10:00–20:00

Lørdag – søndag 10:00–17:00

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer