Indkøbskurven er tom.
Galleriscenen i Oslo
Galleriscenen i Oslo

KUNSTREJSER: af Elsa Fanney Jonsdottir, 17.3.2016.

Magasinet har været på tur i Oslo og vores norske naboer har flere spændende gallerier at byde på. Her er et par tips til, hvilke gallerier du skal kigge forbi næste gang du er i Oslo. 

Det etablerede: Gerhardsen Gerner
Gerhardsen Gerner er et af de ledende gallerier for samtidskunst i Oslo. Galleriet er placeret på Tjuvholmen, som gennem de seneste år har udviklet sig til et centralt kunstkvarter i Oslo. Galleriet repræsenterer store internationale kunstnere så som Nathalie Djurberg & Hans Bjerg, Lothar Hempel, Per Inge Bjørlo, Olafur Eliasson, Markus Oehlen og Thomas Ruff.


Magnus Plessen. Installationsfoto: Øystein Thorvaldsen, Olso. Courtesy: Gerhardsen Gerner, Berlin/Oslo

Lige nu kan man på Gerhardsen Gerner i Oslo opleve den tyske kunstner Magnus Plessen. Magnus Plessen har for nylig beskæftiget sig med emnet ødelæggelse og dens ofre. For noget tid siden, faldt Plessen over noget fotografisk dokumentation af 1. Verdenskrig og dens eftervirkninger. Fotografierne var oprindeligt beregnet til medicinske formål. Plessen brugte disse fotografier samt illustrationer af ansigtsproteser som udgangspunkt i sine malerier. Ansigterne som skildres i hans værker er udtryksløse, fragmenterede og frosne – ligesom masker. Værkerne er abstrakte, groteske og tankevækkende på én og samme tid.

Magnus Plessen: "Untitled (15)", 2015. Foto: Matthias Kolb, Berlin. Courtesy: Gerhardsen Gerner, Berlin/Oslo

Gerhardsen Gerner har også en filial i Berlin, i tillæg til den på Tjuvholmen i Oslo, hvor man frem til den 16. april kan opleve den britiske kunstner Julian Opie.


Julian Opie, ”Man with black T-shirt”, 2015. Courtesy: Gerhardsen Gerner, Berlin/Oslo

Kunstkvarteret: Tjuvholmen
I denne lille charmerende bydel ved havet ligger nogle af byens bedste gallerier, Astrup Fearnley Museet og Tjuvholmen skulpturpark – alt sammen noget den kunstglade rejsende må krydse af sin liste i Oslo. Udover Gerhardsen Gerner bør du også tage et smut forbi Galleri Brandstrup og Peder Lund på Tjuvholmen.


Louise Bourgeois, Tjuvholmen skulpturpark. Foto: Elsa Fanney Jonsdottir

Det unge & up-coming: VI, VII
VI, VII er et meget interessant up-coming galleri og var bl.a. med på CHART 2015 i København og Independent kunstmessen i New York i 2016. Galleriet repræsenterer bl.a. Than Hussein Clark, Brad Grievson, Eloise Hawser, Lars Laumann og Jochen Schmith. 


Lars Laumann. VI, VII. Foto: Elsa Fanney Jonsdottir

Indtil søndag d. 6. marts har man i hjertet af Oslo kunnet opleve den norske kunstner Lars Laumann hos galleri VI, VII. Galleriet har ikke annonceret, hvilken udstilling der er den næste på programmet, men vi venter spændte.


Lars Laumann. VI, VII. Foto: Elsa Fanney Jonsdottir

Blandt de gallerier som vi desværre ikke nåede at tage forbi denne gang, men som vi må kigge forbi næste gang, er Shoot Gallery, hvilket er et relativt nyåbnet kommercielt galleri for fotografibaseret kunst, samt Galleri Riis, Standard, OSL Contemporary, og Galleri K.

Fakta: 
Gerhardsen Gerner: http://gerhardsengerner.com/
Galleri Brandstrup: http://www.brandstrup.no/
Peder Lund: http://www.pederlund.no/
Tjuvholmen: http://tjuvholmen.no/kunst-kultur
VI, VII: http://www.vivii.no/
Shoot Gallery: http://www.shootgallery.no/
Galleri Riis: http://www.galleririis.com/
Standard: http://www.standardoslo.no/
OSL Contemporary: http://www.oslcontemporary.com/
Galleri K: http://www.gallerik.com/

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer