Indkøbskurven er tom.
Ordrupgaard i en virtuel danseforestilling
Ordrupgaard i en virtuel danseforestilling

NYHEDER. Af Céline Nordberg Nielsen 21.01.2021

Det Kongelige Teater og museet Ordrupgaard er gået sammen om et stykke digital scenekunst, som du kan se hjemme fra stuen. Et digt, en dans, to kvinder og masser af tomme sale danner rammerne for videosamarbejdet: Respira. 

Museet Ordrupgaard bygger om, og står lige nu tomt. Samlingen af malerier af kunstnere som Monet, Gauguin og Hammershøi er pillet ned, og de skiftende særudstillinger er sat på hold. Men hen over det matte trægulv har dansende fødder givet nyt liv til museet. Det Kongelige Teater blev nemlig inviteret indenfor, da de to nedlukkede kulturinstitutioner gik sammen om videosamarbejdet: Respira. Titlen er spansk, og betyder åndedrag - et tema, der spiller en central rolle i koreografien. 

En samhørig dans i et flammehav af følelser
I flagrende kjoler tager to kvinder os med rundt i Ordrupsgaards tomme sale og omkringliggende kunstpark. Den ene ung og angsplaget, den anden ældre og livsklog. Deres skæbner mødes, de kigger nysgerrigt på hinanden, og en samhørig dans opstår. Dansen er en tur gennem det menneskelige følelsesregister, og coronakrisen er afsæt for inspirationen til koreografien: 

“Jeg oplever, at rigtig mange gennemtænker meningen med deres liv som resultat af nedlukningen. Selv føler jeg mig af og til fortabt. Denne film undersøger kunsten som en social nødvendighed samt et værktøj i vores søgen efter identitet,” fortæller koreograf Eukene Sagues.

Du kan se danseforestillingen Respira i en video, der ligger på både Ordrupgaard og Det Kongelige Teaters hjemmeside. 

Medvirkende:
Koreograf: Eukene Sagues
Dansere: Sorella Englund, tidligere solodanser og Stephanie Chen Gundorph, solist
Digt og oplæsning: Ane Sagues
Pianist: Alison Smith
Musik: Images I, L.100, Claude Debussy
Kostume: Tatiana Andersen Camre
Kamera: Maria Albrechtsen Mortensen

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer