Indkøbskurven er tom.
Juleeventyr for hele familien
Scene, Film & Bøger

Nøddeknækkeren i Tivolis koncertsal

SCENE: Af Elsa Fanney Jonsdottir, 20.11.2018 

Der er dømt julestemning for hele familien, når Nøddeknækkeren vender tilbage til Tivolis koncertsal for fjerde gang fra den 23. november 2018 med imponerende piruetter, eventyrstemning og Tjajkovskijs udødelige musik.

Dronning Margrethe er den kyndige hånd bag forestillingens scenografi og kostumer og Tivolis ballethef, Peter Bo Bendixen, koreograferer. Balletten akkompagneres af Tivolis eget symfoniorkester, Tivoli Copenhagen Phil, som hver spilleaften vil fylde koncertsalen med Tjajkovskijs musik. Over 100.000 gæster har dags dato set den populære ballet, som efterhånden er blevet en juleklassiker.


Tivoli, Nøddeknækkeren. Peter Bo Bendixen, Dronning Margrethe og Dansere. Fra pressemøde. Fotograf: Bax Lindhardt

H.C. Andersen er med Clara i drømmeland

Den populære juleballet har fået nye tilføjelser til handling og scenografi, hvor blandt andre H.C. Andersen kommer til at få en mere fremtrædende rolle.

Forestillingen udspiller sig juleaften i 1870’erne et sted i København. Efter en begivenhedsrig juleaften med besøg af blandt andre H.C. Andersen, balletmester August Bournonville og Tivolis direktør Bernhard Olsen falder unge Clara i en eventyrlig søvn, og vågner i verdens bedste drømmeland: Tivoli. Sammen med Tivoli-ikonerne Harlekin, Columbine og Pjerrot samt hendes Nøddeknækker, får Clara en nattesøvn, hun sent vil glemme fuld af dans, musik, funklende stjerner og eventyr. 

Balletklassikeren tiltrækker internationale stjerner

I årets opsætning af Nøddeknækkeren gæster internationale og prisbelønnede stjernedansere fra nogle af verdens førende balletkompagnier; San Francisco Ballet, Stuttgart Ballet, Cape Town City Ballet, Semperoper Ballett mfl. Listen tæller bl.a. den franske stjernedanser Sofiane Sylve, der danser Nøddeknækkerens første Grand Pas de Deux sammen med den danske solodanser Ulrik Birkkjær - begge fra San Francisco Ballet. 

”Hver gang vi sætter Nøddeknækkeren op, kigger vi på, hvad vi kan gøre endnu bedre musikalsk, koreografisk og i forhold til dekorationer og kostumer. Det er helt fantastisk, at vi i år har kunnet håndplukke nogle af de dygtigste dansere i verden til at medvirke i juleballetten. Vi ser frem til et højt niveau på årets forestilling, da de internationale dansere kommer fra nogle af verdens førende balletkompagnier, bl.a. har vi dansere med fra San Francisco Ballet, Stuttgart Ballet, Cape Town City Ballet, Semperoper Ballett, Den Kongelige Ballet og selvfølgelig fra Tivolis eget balletkompagni, Tivoli Ballet Teater. Nøddeknækkeren har aldrig før haft så flot en rolleliste som i årets opsætning”, fortæller Peter Bo Bendixen, Tivolis balletchef, om de nye tilføjelser.


Tivoli, Snedronningen. Oh Land, Dronning Margrethe & Peter Bo Bendixen. Fra pressemøde. Fotograf: Bax Lindhardt

Dronning Margrethe, Oh Land og Yuri Possokhov går sammen om ny ballet i Tivoli i 2019

Dronning Margrethe har på et pressemøde i Tivoli løftet sløret for at hun har takket ja til en ny stor balletopgave. Denne gang bliver det Snedronningen, som Danmarks nationalforfatter H.C. Andersen skrev tilbage i 1845. Premieren på Snedronningen finder sted den 1. December 2019 i Koncertsalen i Tivoli.

Det kommer til at ske i samarbejde med musikeren Oh Land og den prisbelønnede koreograf Yuri Possokhov. De tre stod også bag opsætningen af Askepot på Pantomimeteatret i Tivoli og føjer hermed et nyt kapitel til samarbejdet. Dronningen er den kreative kraft bag scenografi og kostumer, og bag musikken står sangerinden og komponisten Oh Land. Koreografien ligger i den prisbelønnende Yuri Possokhovs hænder. Der bliver tale om en nyfortolkning af det gribende eventyr, hvor der indgår ballet, sang og levende musik under forestillingen. 

”Det er jo fortalt af H.C. Andersen, og selvom vi ikke kommer til at høre hans tekst, så håber jeg, at man vil fornemme historien bag dét, vi laver. Han har en vidunderlig måde at beskrive ting på, og hvis vi ser nærmere på det, er jeg sikker på, at de enkelte dansere kan få en masse ud af, hvordan han har beskrevet visse figurer. Det er et meget smukt eventyr, så jeg forestiller mig, at vi kan få noget godt ud af det. Det er også et langt eventyr, så der bliver skubbet sammen på det. Jeg synes, det er meget spændende”, fortæller Dronningen om det kommende balletprojekt.

 

Nøddeknækkeren har repremiere i Tivolis Koncertsal den 23. november og spiller frem til d. 23. december 2018. Billetpriser: fra 215 kr. inkl. gebyr og entré til Tivoli.

Læs mere om Nøddeknækkeren her

Læs mere om Snedronningen her 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig