Indkøbskurven er tom.
En visuel Halloween-oplevelse
Rejser, Kultur & Event

Lysinstallationer og græskarinvation i Tivoli.

KULTUR: 12.10.2018. Af Tina Kristensen.

I tre uger, med første åbningsdag fredagen før efterårsferien, er paletten i Tivoli orange. Det vrimler med græskar, orange lyskæder og selv træerne i tivoli synes at være med på den orange bølge.

Siden 2006 har Tivoli haft Halloween-åbent omkring efterårsferien og over årene har man finpudset konceptet så det efterhånden er blevet en attraktion i sig selv i stil med Tivolis lyshav af en glitrende juleverden.

Allehelgensaften, som det hedder på dansk, har tidligere været en del af den danske kultur og en helligdag herhjemme, men den blev afskaffet med Helligdagsreformen af 26. oktober 1770, en reform hvor man droppede en række ældre helligdage. Men nu har Allehelgensaften i den grad igen slået rod i den danske kultur – dog under det amerikanske navn, Halloween, og med afsæt i den amerikanske kultur. Man kan frygte at den gode gamle fastelavn vippes af pinden af kommende generationer, med al den udklædning og spas der er kommet med Halloween.


Hovedaleen, Halloween i Tivoli 2015. Foto: Anders Bøggild (c) Tivoli.

Det er 13. gang man fejrer Halloween i Tivoli og det er en de mest populære efterårsbegivenheder i Danmark. Man forstår hvorfor, når man står her sammen med familien i det orange lyshav. Hvis man ikke er til de store forlystelsesensembler og halsbrækkende rutsjeture, er lyssætningen og havescenografierne en oplevelse i sig selv. 

Kulinariske Halloweenindslag
Når man så bliver sulten af at vandre rundt i lyshavet og flyve op og ned i rutsjebaner, eller for undertegnedes vedkommende gentagne ture rundt i det lille spøgelsestog og karrusellen med en halvandenårig, så behøver man ikke slippe Halloweenstemningen. I år kan man sætte tænderne i en Halloween-hotdog med sort pølsebrød, skylle efter med flammende Feuerzangenbowle og snuppe en friteret lammetestikel med spicy dip hos Le Petit Vinbar, nu man er i gang.  


Snueknuseren er en varm hyldeblomstdrik med æble og ingefær, som hældes over ingefærskiver, citron og mynte. 2018. Foto: Christoffer Sandager/Tivoli PR

 

Når mørket falder på, sker der et markant skift i stemningen. De tusindvis af lys forvandler haven til en eventyrlig boble. Og selvom Halloween også er skrækfilm og splat, så er den grundlæggende stemning her i Tivoli rendyrket hygge.

Praktisk information om Halloween i Tivoli 2018
Sæsonen Halloween i Tivoli kører fra 12. oktober til 4. november. Det er 13. gang, der er Halloween i Tivoli.

Læs mere om Halloween i Tivoli her

Profilbillede øverst: Halloween i Tivoli 2016. Tivoli Illuminationer om aftenen på Tivoli Søen under Halloween 2016. Foto: Lasse Salling © Tivoli og Lasse Salling.

 

Underholdning & events
For de musikglade byder den grønne restaurant på intime, såsom Pernille Rosendahl d. 13. oktober og Lenny og Waqas fra bandet Outlandish d. 27. oktober.
Nyt Rasmus Klump Show: Pandekageskurken
Det Hjemsøgte – med Turpas Plus
Skærsilden
Oktoberfest i Biergarten 12. oktober klokken 19.
DM i Kæmpegræsker lørdag den 13. oktober
Monsters Night Out-parade gennem Tivoli lørdag den 27. oktober kl. 18.00
Trick-or-Treat-skattejagt 29., 30. og 31. oktober.
I Tivolis koncertsal er der Kærlighed ved første hik – The Musical 20. september til 21. oktober
Eventyrteatret viser Den magiske maske 5. oktober til 21. oktober i Glassalen
Tivoli-illuminationer på Tivoli-Søen alle dage

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig