Indkøbskurven er tom.
Det intense møde
Udstillinger & Omtaler

Udtryksfulde malerier af Christophe Blanc kan i øjeblikket ses på Galleri V58.

DET INTENSE MØDE

Anmeldelse af Louise R. Christensen.

9. april 2018.

Franskmanden Christophe Blanc udstiller i Galleri V58 indtil 14. april. Hans portrætter i oliemaleri har masser af følelse og udtryk.

Oliemalerierne er holdt i naturens mørke farvepalet og ser ved første øjekast næsten dystre ud. Motiverne er alle med mennesker, enten alene eller i selskab med andre. Det er mænd midt i livet og ved nærmere eftersyn ses, at det ligner den selvsamme person. 

Jeg kommer til at tænke på Michael Kvium og hans til dels ens figurer. Dette er dog alligevel noget helt andet, men det at gentage den samme figur er et stærkt greb, ligesom i Kviums malerier. Menneskets eksistens er i fokus.

Titel: Étreindre, 2018. Venligst udlånt af Galleri V58.

Udtrykket trækker
Personens ansigtsudtryk varierer fra at se næsten barnligt ud til at virke eftertænksomt med et udtryk som en der har levet livet og oparbejdet stor viden. Intensiteten i ansigtsudtrykkene er dragende.

Et af værkerne viser fire mænd, der holder om hinanden med lukkede øjne. Deres ansigtsudtryk fortæller hjerteligt, at det skal nok skal gå alt sammen. Sårbarheden med de lukkede øjne og munden skildret med et bestemt drag, nærmest kyssende. De er alle fire skildret som én og samme person. Jeg kan næsten mærke det omsorgsfulde kram i motivet.

Et andet værk viser en mand, der står ude i en stillestående flod fuldstændig omgivet af natur med grene, der hænger ned i motivet og omkranser personen. Han står i bar overkrop iført et par mørke bukser. Han har hænderne i lommen og kigger eftertænksomt frem for sig med et fast blik. Hænderne i lommen viser, at han er tryg ude i vandet, i naturen, og jeg tænker, det kunne referere til, hvordan mennesket nogle gange har behov for at stå lidt stille og observere livet.

Titel: Les aminches lV, 2017. Venligst udlånt af Galleri V58.

Legen i livet
Et tredje værk er centreret omkring et rundt bord, hvor ti personer sidder og står. De er variationer af hinanden, næsten ens og måske igen den selvsamme person. De nyder et glas rødvin og en enkelt får en øl. Vinglasset er i den klassiske model, der ofte ses på for eksempel restauranter i Paris. 

Flere af de afbildede snakker sammen, enkelte synger, én ser ud, som om han sover eller tænker med lukkede øjne. I midten lidt til højre i motivet ses en mand, der kigger direkte ud på beskueren med et glas i hånden. Motivet er lysere centreret omkring ham. Jeg tænker, at det kan være en reference til mennesket, som et socialt dyr, der er godt tilpas i andres selskab. Et lyspunkt i livet.

Titel: Jusque la tout va bien lll. Venligst udlånt af Galleri V58.

Livets lag
Motiverne viser menneskets liv med den bevidste ensomhed, det nogle gange festlige møde med andre, fokus på at passe på sig selv og selvironien. Det er livet i flere faser, hvor formsproget, de mange lag i maleriet og ansigtsudtrykkene skaber nærvær og inddrager beskueren.

Christophe Blanc kan opleves på Galleri V58 indtil 14. april.

http://galleriv58.dk/

Billede øverst til venstre:
Uddrag af As a tense thread through the mist V, 2018. Venligst udlånt af Galleri V58.

 

 

 

Se mere om kunstneren:

http://christophe-blanc.odexpo.com/

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig