Indkøbskurven er tom.
Kvinden og konstruktionerne
Udstillinger & Omtaler

Format Artspace viser i øjeblikket litografier af Mie Olise Kjærgaard.

KVINDEN OG KONSTRUKTIONERNE

Omtale af Louise R. Christensen.

4. april 2018.

Mie Olise Kjærgaard udstiller i øjeblikket i Format Artspace, hvor man kan opleve syv litografiske værker trykt de sidste syv år.

Mie Olise Kjærgaard er en ekspressionistisk maler og har gjort sig bemærket med et kendetegnende udtryk. Hun er interesseret i arkitektoniske konstruktioner og har rejst til forskellige kulturer og steder, ofte steder der på en eller anden vis er på vej mod forfald, hvilket kommer til udtryk i malerierne.

Foto: Rosalina Krauss Serup. Venligst udlånt af Format Artspace.

Udstillingen hedder The Doggy Bag Race. Samfundets værdier sættes på spidsen med for eksempel et motiv, der viser et hus på pinde højt oppe, palmer svævende i luften på en grenlignende stav og sejlbåde nederst i motivet uden vand.

Hun tager os med ind i en eksotisk verden, hvor forfaldet lurer. Billederne er bombastiske og inviterer os ind i en desværre alt for aktuel virkelighed med for eksempel oversvømmelser. Trods det triste emne og motivets absurditet i det ferielignende landskab kan barnet i os alle være med i tanken, at alt ”bare” er vendt op og ned.

Foto: Rosalina Krauss Serup. Venligst udlånt af Format Artspace.

Kjærgaard arbejder ofte på store lærreder, men her på Format Artspace i Nansensgade i København er det muligt at opleve, og købe, mindre litografier af den spændende kunstner.

Litografierne af Mie Olise Kjærgaard udstilles indtil den 28. april i Format Artspace.

Værker i hverdagen
Format Artspace er dedikeret til at vise og sælge værker af kunstnerisk kvalitet, hvor man ikke skal have de helt store beløb frem i købet af kunsten. Værkerne er skabt i forskellige medier, for eksempel grafik herunder tegninger, litografier, malerier og linoleumstryk.  Derudover ses også 3D-printet skulptur, tegneserier og video.

Mie Olise Kjærgaard har studeret kunst og arkitektur på skoler i Danmark, London og USA og haft en lang række udstillinger i både ind- og udland.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig