Indkøbskurven er tom.
Jens Galschiøts Fuckfingerkampagne
Interview & Portræt

Vind en fuckfingerskulptur af Jens Galschiøt.

JENS GALSCHIØTS FUCKFINGERKAMPAGNE

Interview af Lærke Helene Askholm.

26. marts 2018.

Alt imens det på de sociale medier er blevet mere og mere normalt at sige grimme ord og uddele svinere helt uden at argumentere for dem, så er der nu en kampagne forankret i en fuckfinger, hvor det er muligt på saglig vis at give en fuckfinger til nogen eller noget. Det eneste det kræver, er det krav, som vi alle har brug for midt i nutidens ofte ubegrundede mudderkastninger på de sociale medier: At vi argumenterer ordentligt for vores sag.

Der er ingen emnebegrænsning, og den første gevinst er en gammeldags public service brevkasse med ugentlige oplæsninger. Der er altså tale om en kontakt mellem afsender og modtager, hvilket gør det til en rigtig givende kampagne. Den anden gevinst er, ikke mindst, at man kan vinde en fuckfinger i bronze!


Jens Galschiøt, Fuck Dobbeltmoralen. Foto: Venligst udlånt af Galleri Galschiøt

Jens Galschiøts Fuckfingerkampagne blev skudt i gang på Facebook d. 5. marts og er, udover at være en konkurrence, hvor man kan vinde en fuckfinger til en værdi til 2500 kr., også et led i et meget større projekt. Baggrunden for projektet stammer oprindeligt fra Jens Galschiøts behov for at give politikerne en stor fuckfinger i forbindelse med Danmarksindsamlingen efter nedskæringen af ulandsbistanden.

”Det var ubehageligt at se, hvordan politikerne brystede sig af at samle ind til nødlidende lige i kølvandet på deres nedskæring på 5000 millioner kroner til selvsamme lande. Så med afsæt i deres enorme dobbeltmoral lavede jeg derfor en stor fuckfinger til indsamlingen, som blev solgt for 47.000 kroner”, fortæller Jens Galschiøt, der efter indsamlingen har oplevet en stor efterspørgsel på flere fuckfingre.

”Jeg besluttede så at lave en mindre model af den originale fuckfinger, og den er blevet utrolig populær. Det er den, man kan vinde, hvis man begrunder, hvem eller hvad man vil give en fuckfinger. Så er man med i konkurrencen, når vi trækker lod i april måned.”

Jens fortæller også, at han er meget overrasket over kraften i fuckfingeren – både fra Danmarksindsamlingen, hvor den jo indbragte rigtig godt og også fra Facebookkampagnen.

”Bare den første uge af kampagnen var der op mod 500 kommentarer på opslaget”.

Jens fortæller, at det, udover de politiske kommentarer, er alle mulige slags emner, som ønskes en fuckfinger med på vejen. På Facebooksiden viser de ugentlige videoer den mangfoldighed, der præger kommentarerne, når Jens læser eksempler på kommentarer op. En dame ønsker at give en fuckfinger til sin kroniske sygdom, da den ikke skal bestemme over hende, og Jens giver hende sin fulde opbakning.

Ved hvert oplæst eksempel kobler han et par rosende ord til, og slog i dette tilfælde fast, at vi, ved netop at sige fuck til de kors vi hver især bærer rundt på, vil kunne få en lettere tilværelse. En anden nævner buddhistiske bedemøller og beskriver, hvordan han gerne vil hænge billeder af alle de ting, han ikke bryder sig om op på sådan en og så sætte fuckfingeren ved siden af mens den kører rundt. På den måde vil han få noget fuckeri fra hånden også mens han sover.

Og Jens bakker op omkring behovet for at sige `fuck det hele´ og roser den smarte metode.

I vores samtale løfter Jens til sidst sløret ganske lidt for, at der er meget mere i vente i de næste måneder og særligt hen over sommeren: ”Jeg kan sige, at jeg netop nu er ved at lave en endnu større funckfinger end den allerførste.”

Jeg glæder mig til at tale Jens igen og til at følge med på siden.


Jens Galschiøt. Foto: Venligst udlånt af Galleri Galschiøt

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig