Indkøbskurven er tom.
ET TVÆRSNIT AF SAMTIDSKUNST
Udstillinger & Omtaler

Fauschou Foundation. ”Recent Acquisitions” fra 18. august til 26. januar 2018.

ET TVÆRSNIT AF SAMTIDSKUNST

20. november 2017. Omtale af Anita Lund Gravesen

Det privatejede kunstmuseum, Faurschou Foundation, har slået rødder i både København og Beijing. Den københavnske afdeling har til huse i Pakhus 53 i Nordhavn, der udefra synes beskedent, men inden længe vil blive del af et kunst- og kulturcentrum i København.

Faurschou Foundation er et internationalt orienteret kunstmuseum, der dygtiggør sig i samtidig kunst. Deres aktuelle udstilling, der har den simple men sigende titel, ”Recent Acquisitions”, åbnede i august 2017, og når vidt omkring med blot 6 værker af store internationale kunstnere som blandt andre Ai Weiwei og Elmgreen & Dragset.

Alle sanser bliver sat i sving ved brug af kunstens mange midler og medier: Mørke, lys, lyd, skulptur, maleri og installation. Værkerne står enkeltvis, og giver besøgende mulighed for koncentration og fordybelse.

Tracey Emin "The more of you the more I love you" fra 2016. Af neonlysrør og spejle.
Tracy Emin "The more of you the more I love you" (2016). Af neonlysrør og spejle.

Det er svært at misse et værk eller fare vild på museet, da det er konstrueret som en lang labyrintagtig gang, der guider besøgende forbi samtlige værker. Der skabes en særlig dynamik, når man bevæger sig fra det svagt neonbelyste spejlrum i Tracey Emins ”The more of you the more I love youtil Anselm Kiefers naturtro maleri og til sidst står ansigt til ansigt med Bjarne Melgaards farveeksplosion af en skulptur fra 2015.

Bjarne Melgaard "Untitled" fra 2015. Af syntetisk hår, oliemaling og harpiks
Bjarne Melgaard "Unbetitlet" (2015). Af syntetisk hår, oliemaling og harpiks.

Kort fortalt byder Faurschou Foundation på en alsidig kunstsamling, der med værker fra 2014-16 repræsenterer et tværsnit af samtidens kunst.

Faurschou Foundation blev etableret i 2011.

Udstillingen ”Recent Acquisitions” kan opleves indtil 26. januar 2018.

Link til hjemmesiden her.

 

 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig