Indkøbskurven er tom.
Kristalova, Landgreen og Carl på GL STRAND
Udstillinger

En svævende meteor, tredimensionelle malerier og eventyrlig mystik i Kunstforeningen GL STRAND.

31.03.2017
Af Louise Skafte 

Netop nu kan du opleve tre meget forskellige kunstnere, med tre meget forskellige udstillinger på GL STRAND. Klara Kristalova og Malene Landgreen udstiller frem til d. 28. maj på GL STRAND – Mikkel Carl helt frem til marts næste år.  


Mikkel Carl, Bad Moon Rising, 2017. Foto: David Stjernholm.

I stueetagen på GL STRAND findes et særligt rum, Montanasalen, hvor en kunstner eller designer en gang om året inviteres til at skabe en installation - dette rum udgør samtidig GL STRANDs møde- og personalerum.

Til dette rum har Mikkel Carl skabt værket ’Bad Moon Rising’ - en kæmpe skulptur udformet som en meteorit – som svæver henover Montanasalens mødebord. Titlen på værket er taget fra den kendte rock-sang af Creedence Clearwater Revival: 

I see a bad moon a-rising
I see trouble on the way
I see earthquakes and lightnin’
I see bad times today


Detaljebillede. Mikkel Carl, Bad Moon Rising, 2017. Foto: David Stjernholm.

Mikkel Carls skulptur er både humoristisk, pudsig og dyster. Man kan sige at han har synliggjort den tunge sky der hænger over mødebordet, demokratiet, mennesket og verden disse dage. Mikkel fortæller da også, at han selvom han ikke vil betegne sig selv som en udpræget politisk kunstner, har været inspireret eller måske nærmere tynget af hvad der sker rundt omkring i verdenen for tiden – ikke mindst i USA. Det er virkelig en skulptur man mærker helt fysisk når man træder ind i rummet – man tynges af den. Paradokset i at en enorm sten hænger let som en sky over vores hoveder er sjovt og pudsigt – en spektakulær skulptur som skal opleves på stedet! 


Malene Landgreen, Artistic Reality, 2017. Foto: Torben Eskerod.

Bevæger man sig op på 1. sal træder man ind i udstillingen ’Artistic Reality’, som fortsætter hele vejen op på 2. sal.

Dette er en soloudstilling af den danske billedkunstner Malene Landgreen. I udstillingen arbejder Landgreen med maleriet i mange forskellige udformninger - på gulv, vægge og loft – som maleri og skulptur. Landgreen arbejder bevidst med at hendes værker forholder sig til rummene de udstilles i. Lyset der strømmer ind gennem rummenes store smukke vinduer er en væsentlig medspiller i Landgreens værker, hvor lys reflekteres i spejlværker, som viderereflekterer lys på vægmalerierne. Stofværker som hænger foran vinduerne forandrer sig alt efter hvilket lys der skinner igennem dem. Grænsen mellem værk og rum flyder sammen - man er bogstavelig talt omsluttet af dem. 


Malene Landgreen, One for All and All for One, 2016. Foto: Torben Eskerod

Endeligt finder man den eventyrlige og mystiske soloudstilling af den svenske kunstner Klara Kristalova på 3. sal.  


Udstillingsview, Klara Kristalova. Foto: David Stjernholm. 

Jeg spørger Klara hvad man skal lægge i hendes sammenblandinger af mennesker og dyr – menneskekroppe med dyreansigter, eller dyr med tøj på?


Klara Kristalova, We Are One, 2016. Foto: Louise Skafte

Klara fortæller at hun bor i en skov i Sverige, hvor hun hver dag møder dyrene. Dyrene er en del af Klara og hun en del af dem. Klara fortæller mig at hunden er et dobbeltportræt at hende selv og hendes elskede hund. Og når hun siger det kan man se det – den ligner hende – og hun ligner den.


Klara Kristalova, I stalden, 2017. Foto: David Stjernholm.

Om værket ’I stalden’ fortæller hun at den bl.a. handler om de følelser der er forbundet med at vokse op. Klara, har som hun beskriver det selv været ”hestepige” så den handler både om hendes liv som pige - ung kvinde – men også om at passe ind og at finde sin plads i livet. 


Klara Kristalova, Nye tider, 2017. Foto: Louise Skafte.

Man fornemmer virkelig denne eventyrfulde skov som Klara har tæt ind på livet – både i hendes værker, men også i det hele taget i hele udstillingens atmosfære. Alle figurerne forekommer som små træer i en Kristalova-skov, eller som karakterer i et Kristalova-teaterstykke. I surrealistiske, humoristisk, eftertænksomme og poetiske skulpturer og tegninger skildrer Klara følelser og tanker som både er dystre, smukke og på en og samme tid er gennemstrømmet af alvor og selvironi. 

Udstillingerne kan opleves frem til d. 28 maj 2017. 

Find mere information her: 
http://www.glstrand.dk/udstillinger/aktuelle.aspx 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig