Indkøbskurven er tom.
COLLECTIVE BEHAVIOUR
Scene, Film & Bøger

Performancen finder sted i rå og industrielle rammer i den gamle sporvognsremise på Enghavevej, KPH Volume d. 18. og 19. December, og forventes siden at turnere i Sydkorea.

COLLECTIVE BEHAVIOUR

- en performance i et møde mellem krop, teknologi, individualitet og fællesskab

 

Foromtale – skrevet af Christina Collet Hvolgaard, dec. 2019

 

I den internationale performance og danseforestillinge Collective Behaviour vil vi blive udfordret af symmetrien mellem individuel identitet og kollektiv identifikation.

 

Som en del af fejringen af et dansk-koreansk kulturår, der i øvrigt har budt på mange fine og overraskende oplevelser, er Collective Behaviour et samarbejde mellem den internationalt anerkendte, koreansk-baerede kunstnerduo Kimchi and Chips og den unge danske koreograf Simone Wierød.
 

Performancen vil danse omkring tematikker, der på mange måder er almenmenneskelige: Er vi selv herrer over vores tanker og handlinger? Kan vi sameksistere uden at dele normer? I Kimchi and Chips’ reflekterende spejl-scenografi, vil lyset gribes og skabe manipulationer af rum og tid. Vi kan forvente at scenografien er et kunstværk i sig selv, der både forener, forvrænger og udvider både rummet og dansernes identitet. Med en forestilling der vil illustrere forholdet mellem identitet og masseidentifikation, vil scenografiens uendelige spejlbilleder udviske individet og sætte fokus på det, vi har tilfælles – det at have en krop, det at være menneske.

 

I mødet mellem krop og teknologi, individualitet og fællesskab, performance og fine art vil Collective Behaviour skabe en unik sanseoplevelse for et bredt publikum uden for teatrets vante rammer.

 

Lydsiden til Collective Behaviour er komponeret af techno duo’en M€RCY med bidrag fra den klassisk uddannede cellist Josefine Opsahl. M€RCY har ry for at bringe deres arsenal af maskiner til live igennem mørke, eftertænksomme kompositioner med en maskinel puls og en cinematisk skønhed.
Duoen har spillet succesfulde koncerter rundt i Europa og herhjemme bla. på Roskilde Festival og Distortion.

 

Det lå ikke ligefrem i kortene for den 29-årige Berlin-uddannede koreograf Simone Wierød, at hun skulle samarbejde med en af de helt store spillere på den internationale kunstscene. Men når man kombinerer visioner, æstetik og tre tydelige personligheder, får man et tværkunstnerisk samarbejde med en nærmest synergisk effekt. Kimchi and Chips, fik for nylig stor anerkendelse i Europa da de i sommeren 2018 både forbløffede og begejstrede med deres lyskunstinstallation "HALO" på Somerset House i London.

 

Parterne mødte hinanden ved et event på Den Frie Udstillingsbygning i 2018, og siden har et kunstneriske makkerskab taget fart. Den 18. december 2019 kulminerer det hidtige parløb i performancen COLLECTIVE BEHAVIOU. Både Mimi Son (KR) og Elliot Woods (UK) fra Kimchi and Chips, er til stede før, under og efter premieren.

 

Performancen finder sted i rå og industrielle rammer i den gamle sporvognsremise på Enghavevej, KPH Volume d. 18. og 19. December, og forventes siden at turnere i Sydkorea.

 

KOREOGRAFI: Simone Wierød


ART DIRECTION og SCENOGRAFI: Kimchi and Chips

MUSIK: M€RCY feat Josefine Opsahl


LYSDESIGN: Jacob Kvist


KOSTUMEDESIGN: Marie Nørgaard Nielsen


Forestillingen er er støttet af Statens Kunstfond, Bikubenfonden, Arts Council Korea (ARKO), Københavns Kommune og Seoul Dance Center, i forbindelse med det koreanske/danske kulturår 2019.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig