Indkøbskurven er tom.
Kunst: Gå baglæns gennem sommerens København
Rejser, Kultur & Event

Europæiske kunstnere hiver dig ud af hverdag og fremtid i sommerens København. Af Sofie T.R. Olsen

Spejlkabinetter og bylyde
Du kan gå baglæns gennem København, opleve et mobilt spejlkabinet eller lytte til byens lyde. Byvandringer som kunst er hvad der er på Metropolis’ kunstneriske program her i sommmer, hvor internationale kunstnere vil få alle til at opleve velkendte steder i byen på en helt ny måde. 

Fokus er vandringen som kunstgreb, der med udgangspunkt i Situationisterne dérivei 60’erne hvor enhvr er med til at skabe sin egen oplevelse. En demokratisk generobring af kommercialiserede byer og en søgen efter enkelthed og nærhed. 

Vend ryggen til fremtiden for en stund
Første kunstner i Metropolis’ sommerprogram af kunstneriske projekter er hollandske Johannes Bellinkx, der med Reverse vil have publikum til at vende ryggen til den evindelige fremadskuen. Vi skal hermed udfordre os selv ved at bevæge os baglæns, bogstaveligt, af en 1,5 km kort rute gennem København. Inspireret af kampsportsteknikker, afrikanske og asiatiske kulturer hjælper oplevelsen til at mærke og opleve hvad der foregår udenfor vores synsfelt, og opfatte tid, fortid, nutid og fremtid, som noget samtidigt.

Ruten går gennem legepladser, kirker og kældre iført høretelefoner, hvor Johannes Bellinkx’ kunstneriske indgreb forstyrrer vores sanser med en forskydning af tid og sted. 

REVERSE af Johannes Bellinkx:
DATO 29. juni-7. juli (minus 1. juli) / hverdage kl. 12-16 / weekend kl. 11-16 - individuel afgang hvert 3. min. Mødested: Israels Plads, Kbh. K / billet: 45 kr.


Foto: Metropolis International Teater

REVERSE præsenteres af Metropolis v. Københavns Internationale Teater. Metropolis er et storbyteater med byen som scene og tema. Hen over sommeren præsenterer Metropolis et program af overraskende, originale og stedspecifikke forestillinger og værker skabt af internationale og danske kunstnere i, for og med København.

Se programmet på www.metropolis.dk

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Ingen kommentar mulig