Indkøbskurven er tom.
Leaving Home, KIRK Gallery
Leaving Home, KIRK Gallery

Af Søren Black.

02-11-2016.

Samtidskunsterne bringer os til ukendt land

Kashmir-musikeren Kasper Eistrup i selskab med kunstnere som Kathrine Ærtebjerg og Eske Kath kan for tiden opleves på Kirk Gallery i Aalborg. Her tager temaudstillingen Leaving Home publikum med på en rejse til det ukendte land, hvor det vante udfordres på både det fysiske og det mentale plan. Det handler om at forlade det trygge hjem og bevæge sig derud, hvor man mister fodfæstet.

Hvad sker der, når døren smækkes til den hule, der udgør ens trygge base?
Det forsøger en række danske samtidskunstnere at give deres bud på med udstillingen Leaving Home. Her kastes publikum ud på et flydende bundløst hav, der gør op med de gængse forventninger til os og i stedet præsenterer et land, hvor det nye og ukendte hersker. For hvad sker der i grunden, når vi mennesker udfordrer os selv, er modige og bevæger os ud i nye rum, hvor vi ikke kender konsekvenserne?

Jacob Brostrup, Outside, Olie på lærred, 80x110 cm.

Fælles for de ni kunstnere der udstiller er, at de alle har gjort sig bemærket med store udsmykninger og udstillinger i både ind- og udland.
Blandt udstillerne finder vi anerkendte kunstnere som Kathrine Ærtebjerg og Eske Kath, der blandt andet har været involveret i udsmykningen af Frederiks den 8’s palæ, hvor Kronprins Frederik og hans familie har hjemme. De fleste kender også Julie Nords eventyrlige værker, der ballancerer et sted mellem det glansbilledagtige og det groteske. Endelig kan udstillingen også præsentere noget af en dark horse i form af musiker Kasper Eistrup, der har skiftet en tilværelse som forsanger i bandet Kashmir ud med et liv som fuldtidskunstner.

De øvrige kunstnere er René Holm, Louise Hindsgavl, Jacob Brostrup, Christian Schmidt-Rasmussen, og Anders Moseholm.

Udstillingen Leaving Home kører fra den 29. oktober til den 26. november

http://www.gallerikirk.dk/

Eske Kath, Neighbors, 123x123cm, 2016.
Kasper Eistrup 83 x 65 cm
Profilbillede: Kathrine Ærtebjerg, Legen, olie på lærred, 55x75cm.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer