Indkøbskurven er tom.
Farve Form Stof på Louisiana
Farve Form Stof på Louisiana

Af Sofie Ramji
 Vi bevæger os mod mørkere tider, men man kan stadig nå at få udvidet sit sanseapparat med en god dosis farve, form og materie, hvis man tager et smut forbi Louisiana inden d. 21. Oktober. 


Farve Form Stof, Dan Flavin, Uden Titel (til Barbara Lipper), 1973. Foto: Magasinet Kunst

I Vestfløjen er der samlet en række værker, der stimulerer og vækker sanserne, i anledning af Louisianas 60 års jubilæum. Her er tale om både gamle og nye værker, fra klassiske til moderne, fra videoinstallation og skulpturer til pangfarvede malerier. 

Oplev de bløde og stoflige værker, der nærmest kærtegner sanserne, uendelige farvenuancer, der udfordrer vores opfattelsesevne eller distancerende geometriske objekter, der inviterer til vågen observation. Der er værker til hele kroppen. 


Farve Form Stof, Alex Da Corte, Chelsea Hotel No. 2, 2010. Foto: Magasinet Kunst 

Pirrende videoværker fra Marilyn Minter, der dyrker de kemiske reaktioner i et tungekys eller fornemmelsen af at kramme et blødt toastbrød med meditativ musik af Leonard Cohen i Alex Da Cortes værk. 

Organisk materialitet og fluorescerende leg er også at finde hos ældre klassiske herrer som Robert Morris og Frank Stella, der understreger udstillingens tema i både fortid og nutid. 


Farve Form Stof, Robert Morris, Felt Piece 1976. Foto: Magasinet Kunst

Kompleksiteten i opfattelsesevnen er altid en undersøgelse værd og Louisiana formår endnu engang at skabe en mindre bevidsthedsudvidning med Farve Form og Stof. På trods af udstillingens beskedenhed i relation til ’Månen’, så fortjener Vestfløjen et besøg, inden vejret når at gå helt i gråt. 

Farve Form Stof 2018, Louisianas Vestfløj. Foto: Magasinet Kunst

Farve Form Stof på Louisiana frem til 21. Oktober 2018. 

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer