Indkøbskurven er tom.
Den nye realismebølge
Den nye realismebølge

Den nye realismebølge

Udstilling, 11. September, Susanne Holtedahl

Galler KIRK i Aalborg  har med sin nyeste udstilling valgt at fokusere på det realistiske maleri. The New Wave of Realism præsenterer værker fra fire store Rumænske kunstnere der er i Aalborg for første gang. Udstillingen kan ses fra 12. september – 1. Oktober 2015.

Kigger vi tilbage i historien, tog fotografiet for det realistiske maleris plads. Man fik et nyt medie til at afbilde virkeligheden, og dermed blev maleriets rolle udfordret. Efter at maleriet blev erklæret dødt, blev det igen bragt på banen med ”De unge vilde” i firsernes Danmark og Tyskland.

I de senere år er det realistiske maleri igen kommet på banen, og især fra Østeuropa har man set en fremadstormende bølge af realisme. Med det visuelt stærke oliemaleri og teknikken i højsædet, ofte med et tvist af finurlig surrealisme, får malerierne meget opmærksomhed rundt i verden.

Galleri KIRK har valgt at vise fire af de stærkeste repræsentanter for den nye realismebølge. De rumænske kunstnere, der alle får meget positive anmeldelser i øjeblikket, benytter sig af et billedsprog der grænser op til det klassiske maleri, men præsenterer samtidig et nyrealistisk udtryk.

Herunder kommer kan du læse mere om de fire kunstnere.


”Soul thieves” af Remus Grecu

Remus Grecu

Remus er født i 1976, og studerede ved Painting Section, University of Arts, i Bucharest fra 1996 – 2001. Han har bl.a. beskæftiget sig med malning, skulpturer og filmproduktion. I en periode arbejdede han med musikvideoer i London, men siden 2008 har han boet og arbejdet i Stockholm. Remus malerier rummer en unik og lidt uhyggelige fantasiverden. De afbilleder en mørkt utopi, præsenteret gennem en række rituelle elementer som kabbalisme og shamanisme, i tillæg til det absurde. Han opfatter sig selv mere som en filminstruktør end en maler, derfor ser han sine malerier som stillbilleder fra en film.

http://remusgrecu.com/


”Self portrait” af Oana Fracas

Oana Fracas

Onana er født i 1981 i Cluj-Napoca i Rumænien, hvor hun stadig bor og arbejder. Hun har en Phd. fra University of Art and Design of Cluj-Napoca. Onanas oliemalerier er portrætter af mennesker, virkelige som uvirkelige. Ifølge hende selv er det en leg med virkeligheden og dens logik. Det kan beskrives som en verden mellem det synlige og usynlige, fantasi og virkelighed. Malerierne kommer i forskellige størrelser, med et farverigt ensemble af mennesketyper og nogle gange også eventyrvæsner. Hendes motiver sammenføjer billeder set af øjet med billeder set af det indre øje.

http://larmgalleri.dk/


”Bold or calm” af Ana Maria Micu

Ana Maria Micu

Ana er født i 1979 i Botosani, og bor og arbejder i Craiova, Rumænien. Hun er  uddannet billedkunstner fra University of Art and Design of Cluj-Napoca. Hendes billeder er lavet efter fotos, taget i de forskellige hjem hun har boet i. Omkring otte lejligheder er det blevet til - alle bygget under det kommunistiske styre. De forskellige lejligheder er den hjemlig baggrund for hendes kunst. Ved at benytte realismen, afbilder hun stykker af tid. Den tid der tager fra hvid overflade til færdigt billede, bruger hun på at tænke over idéer hun har været vidne til eller produceret.

http://www.anamariamicu.com/


”Togetherness” af Catalin Petrisor

Catalin Petrisor

Catalin er født i 1979, bor og arbejder i dag i Bukarest og har en master i Visual Arts fra universitetet i Cluj-Napoca. Hans malerier er baseret på dele af fundne fotografier, hvor han ved hjælp af fotoredigering manipulerer billedet til den specifikke ”virkelighed” han ønsker at præsentere. Han er interesseret i illusionens rum, hvor han kan ændre på former til der skabes en ny dimension. Et af hans kærneområder er at sætte blyanttegninger på de færdige malerier, som en form for hærværk mod sin egen autoritet, hvilket skal repræsentere verdens mangfoldighed.

http://www.catalinpetrisor.com/

 

Fakta

The New Wave of Realism kan opleves på Galleri KIRK, Danmarksgade 8

9000 Aalborg, fra den 12. september til den 1. Oktober 2015.

ÅBNINGSTIDER

Onsdag - fredag:

kl. 12 – 17

Lør: kl. 11 – 14

http://www.gallerikirk.dk/

 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer