Indkøbskurven er tom.
Lemmerz-skulptur afsløres på Bispebjerg i dag
Lemmerz-skulptur afsløres på Bispebjerg i dag

16.11.17 NYHED af Anita Lund Gravesen.

Bispebjerg Hospital inviterer til en indvielsesceremoni af en 3,5 meter høj bronze-skulptur.

Skulpturen har fået titlen ’Lazarus’, inspireret af Det Nye Testamentes Lazarus fra Betania, der blev genoplivet af Jesus fire dage efter sin død. Værket repræsenterer den dobbelthed, som mange patienter og pårørende oplever på hospitalet; det åndelige og guddommelige håb om helbredelsen, som navnet et tilkoblet, men også kroppen i lægevidenskaben og anatomiens blik.

Hospitalsdirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Anne Jastrup, er begejstret for skulpturen: ”Christian Lemmerz har med dette værk skrevet sig ind i en lang og spændende tradition for at bruge kunst til glæde og gavn for alle, der kommer på hospitalet”. Skulpturen blev doneret af Ny Carlsbergfondet i anledning af 100 året for Bispebjerg Hospital i 2013.

Den officielle indvielse sker den 16. november 2017 fra 15-16 på græsplænen foran indgang 7A på Bispebjerg Hospital. Christian Lemmerz vil være til stede ved indvielsen.

Fotograf: Jens Peter Engedal. ’Lazarus’ er en 3,5 meter høj bronzestatue udført af Christian Lemmerz og som nu står på Bispebjerg Hospital til glæde for alle, der kommer på hospitalet.

Læs mere om Lemmerz her

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer