Indkøbskurven er tom.
Fotokunst for alle
Fotokunst for alle

Af Elsa Fanney Jonsdottir, 31.3.2016.

IKEA har inviteret 11 samtidskunstnere fra hele verden til at lave 11 unikke plakater som en del af kollektionen Art Photography.

I april præsenterer IKEA Art Photography – en særkollektion, der fås i en begrænset periode fra d. 1. april 2016. Art Photography er den anden i rækken af IKEAs Art Events. Sidste år havde IKEA fokus på street-art, men i år er turen kommet til fotokunst.


Foto: Chad Moore. Venligst udlånt af IKEA 

Ifølge Henrik Most, kreativ leder i IKEA of Sweden handler IKEA Art Event om at gøre god kunst tilgængelig for alle: ”Vi vil gøre det muligt at skabe et hjem, hvor kunst er en naturlig del af indretningen – og kunstværkerne skal være unikke og til en god pris”.

En personlig favorit i kollektionen er den svenske kunstner Annika von Hausswolff, der siden 1990’erne har markeret sig som en af Skandinaviens mest betydningsfulde kunstnere. Annika von Hauswolff arbejder konceptuelt med det fotografiske medie, og formår at anvende fotografiet på en filmisk måde. Hendes fotografier er skarpe, sanselige virkelighedsbilleder, som samtidig gemmer på det foranderlige.


Foto: Annika von Hausswolff. Venligst udlånt af IKEA

Udover Annika von Hausswolff er der et væld af både up-coming og etablerede fotokunstnere som Jill Greenberg, Nathalia Edenmont, Rankin, Mathieu César, Mandy Barker, Bobby Doherty, Tanya Long, Chad Moore, Bára Prášilová og ®obin.


Foto: Rankin. Venligst udlånt af IKEA


Foto: Nathalia Edenmont. Venligst udlånt af IKEA

Art Photography kollektionen kommer til salg fra d. 1. april i IKEAs varehuse. Plakaterne findes i et begrænset antal, så det gælder om at være hurtig, hvis du vil have fingrene i en fotokunst-plakat fra særkollektionen.  

Se alle plakaterne og læs mere om alle kunstnerne her

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer