Indkøbskurven er tom.
Udpluk fra Arkitekturfestivalen
Udpluk fra Arkitekturfestivalen

OMTALE af Mads Tamborg

D. 02/05/18

Den 3. maj åbner Copenhagen Architecture Festival (CAFx) for femte år i træk op for et spændende program med mere end 220 arrangementer inden for dansk og udenlandsk arkitektur. Programmet byder på debatter, talks, udstillinger, ekskursioner og filmvisninger i både København, Århus, Aalborg og Odense.

CAFx er Skandinaviens største tilbagevendende festival med fokus på arkitektur og verdens største festival inden for arkitekturfilm. Festivalen udforsker ikke blot arkitekturens æstetiske og fysiske rammer, men stiller også skarpt på de forandringer der opstår, når vores daglige liv krydser bane med den visionære og udfordrende arkitektur, der påvirker os i alle aspekter af tilværelsen.

Under dette års tema: HOUSING HOME / AT HUSE HJEM - om hjem, boliger og tilhørsforhold, sætter CAFx fokus på vores opfattelse af hjemmet som en privat og bymæssig ramme. Her belyses det blandt andet hvordan vi vælger at bo, organisere -og indrette os i et samfund, hvor migration, segregering, klimaforandringer, øgede boligpriser og ændrede bosætningsmønstre, spiller en stor rolle for vores måde at opfatte vores omgivelser på.      

Hos Magasinet Kunst har vi lavet et udpluk af dette års arrangementer, som vi mener i særlig grad er værd at besøge:

THE HUMAN SHELTER af Boris Benjamin Bertram

Filmvisning


Boris Benjamin Bertram, A Human Shelter, 2018. Foto: venligst udlånt af CAFx

Åbningsfilmen til dette års CAFx er den poetiske og livsbekræftende film THE HUMAN SHELTER, der er instrueret af den danske dokumentarfilminstruktør Boris Benjamin Bertram. Filmen udspiller sig i 9 forskellige lande, hvor instruktøren sætter sig for at undersøge forskellige forståelser af begrebet ”hjem”. Billetterne koster 120 kr.

Hvor 
Grand Teatret
Dansk Arkitektur Center (DAC)
Cinemateket

Hvornår
Onsdag den 2. maj kl. 21.30 (Grand Teatret)
Fredag den 11. maj kl. 16.00 (DAC)
Søndag den 13. maj kl. 15.30 (DAC)
Tirsdag den 15. maj kl. 21.45 (Cinemateket)

 

HOMO URBANUS af BÊKA & LEMOINE

Filmvisning og talk


Bêka & Lemoine, HOMO URBANUS, 2018. Foto: venligst udlånt af CAFx

Fremvisning af BÊKA & LEMOINES psykogeografiske undersøgelser af byen gennem kameralinsen. Ved at filme hverdagssituationer som de udspiller sig på gaden i en række ukendte byer, har BÊKA & LEMOINES skabt fem små film, der hver især sig giver et indtryk af byens regler, vaner, ufuldkommenheder og forskellige kulturer. Inden filmvisningen vil der blive afholdt en samtale mellem BÊKA & LEMOINE og Jakob Fenger fra SUPERFLEX. Billetterne er gratis for museets gæster.

Hvor
Louisiana Museum of Modern Art

Hvornår
Lørdag den 5. maj kl. 11.30

 

Den ekstreme bolig – fra Grønland til Mars og hjem igen

Debat og talk

Stillbillede fra DR's programserie 'Grønlandske Boligdrømme' fra 2017. Foto: venligst udlånt af CAFx

Den danske NASA-arkitekt Tina Henriette Kristiansen og ph.d.-studerende i bæredygtighed, fremtidsfortællinger og hverdagsliv ved RUC, Emma Laura Perez Fjalland, giver begge et bud på hvordan vi i fremtiden kommer til at indrette os i bæredygtige storbysamfund, og under langt mere ekstreme forhold, på for eksempel Grønland og Mars. Billetterne koster 125 kr.

Hvor
Dansk Arkitektur Center (DAC)

Hvornår
Torsdag den 10. maj kl. 13.00

 

Arkitektonisk fototur på Frederiksberg

Fotografisk by- og arkitekturopdagelse

Plant Science Center, Frederiksberg. Foto: venligst udlånt af CAFx

Arkitekturfotografen Astrid M.B. Rasmussen fremviser en række eksempler på nyere arkitektur på Frederiksberg, samt nogle af bydelens ældre bygninger, der stadig den dag i dag fremhæves som arkitektoniske ikoner. Undervejs på turen, vil der være mulighed for at fotografere bygningerne fra deres bedste sider. Billetterne koster 90 kr.

Hvor
Plant Science Center, Frederiksberg

Hvornår
Torsdag den 3. Maj kl. 16.30

 

Festivalen løber af stablen d. 3. til d. 16. maj i 2018.

Følg linket for at se festivalens fulde program: http://cafx.dk/program/

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer