Indkøbskurven er tom.
SKÆG på Brandts
SKÆG på Brandts

FOTOREPORTAGE: Af Lars Mostad, 3. maj 2016 Detaljebillede: M.J. Johnson, 40 år, fra Minneapolis – USA. Foto: Lasse Bak Mejlvang

Der var skæg ad libitum på Brandts i Odense da Magasinet Kunst var med til åbning af fotoudstillingen med den danske fotograf Lasse Bak Mejlvang (f. 1981). Udstillingen der afløser Brandts nuværende fotosamling ønsker at sætte fokus på skæggets nyvundne popularitet og del af mandens identitet. 

Fra åbningen af SKÆG på Brandts. Foto: Lars Mostad

Fra åbningen af SKÆG på Brandts. Foto: Lars Mostad

Mejlvang tog i efteråret 2015 til VM i skæg i Leogang i Østrig, hvor han portrætterede de forskellige deltagere og deres mangfoldige skægpragt. Af de intet mindre end 350 deltagere fra 22 forskellige lande så bliver vi præsenteret for alt fra verdensmesteren i ‘kejserligt overskæg’ til konkurrenter i ‘backenbart freestyle’ og ‘naturligt gedeskæg’ og mange mange flere. 

Arne Bielefeldt, 50 år, fra San Fransisco – USA. Foto: Lasse Bak Mejlvang

Vi får udover portrætterne fortalt om personlighederne bag skægget og deres små anekdoter fra livet med nogle af verdens vildeste skæg. For de fleste af deltagerne er skægget en væsentlig del af deres identitet og fylder meget i både ders arbejds- og privatliv. Nogle har endda gjort skægget til deres levevej, mens andre bare nyder godt af lidt ekstra opmærksomhed i deres ganske almindelige jobs. 

Som verdensmesteren i ‘naturligt fuldskæg’, 30 år gamle Madison Rowley fra Portland i USA, siger om en af fordelerne med skægget i det daglige arbejde:

“Det er godt, at folk kan huske dig, når du er freelancer”. 

Madison Rowley, 30 år, fra Portland – USA. Foto: Lasse Bak Mejlvang

Det kan så godt være, at man skal overveje at anlægge et gigantisk fuldskæg hvis det pludselig begynder at gå lidt langsomt med forretningen. Man skal dog i blæsevejr være forberedt på at, som han selv siger det: “gå baglæns mod vinden for ikke at få det hele i øjnene.” 

Eller 42 år gamle Kim Løvenskjold Elm fra Roskilde, der beskriver nogle af dagligdagens udfordringer med sit fuldskæg: 

“Det kan til tider være utrolig besværligt, da jeg får mit skæg i klemme i køkkenskufferne, og jeg har da også tændt ild til det flere gange under madlavningen.”

Kim Løvenskjold Elm, 42 år, Roskilde – Danmark. Foto: Lasse Bak Mejlvang

Men til trods for de praktiske udfordringer og for nogle meget tidskrævende ansigtsudsmykninger, så har de en ting til fælles, de elsker alle deres skæg. Kim Løvenskjold Elm fortsætter: 

“Det er det hele værd. Jeg er vild med skæg og det bliver ved med at være en del af mig. Jeg går i graven med et fuldskæg.” 

Fra åbningen af SKÆG på Brandts. Foto: Lars Mostad

Portrætserien som for nyligt vandt ‘Award of Excellence’ ved ‘Pictures of the Year International (POYi)’, kan ses på Brandts frem til d. 23. oktober. 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer