Indkøbskurven er tom.
Udstillingsåbning: ”Livet i Kinas Kæmpebyer”
Udstillingsåbning: ”Livet i Kinas Kæmpebyer”

FOTOREPORTAGE: af Sabina Pedersen Hvass, 29. februar 2016

Formand for Tænketanken Urban og fotograf, Niels Bjørn, har besøgt fem kinesiske kæmpebyer, og dokumenteret livet, hverdagen og mennesket midt i den gigantiske by. Magasinet Kunst var med da udstillingen åbnede på Dansk Arkitektur Center i sidste uge.

Fra udstillingen "Livet i Kinas Kæmpebyer", Dansk Arkitektur Center. Foto: Sabina P. Hvass

Udstillingen går tæt på den almindelige kinesers verden gennem film, lyd og fotos af gamle og nye byområder, livet i boligkvarterer, på pladser og i parker og skildrer kinesernes aktiviteter og adfærd.


Fra udstillingen "Livet i Kinas Kæmpebyer", Dansk Arkitektur Center. Foto: Sabina P. Hvass

Migrationen fra land til by de sidste 35 år i Kina er den største i menneskehedens historie, hvilket resulterer i hastigt voksende middelklasse. Niels Bjørns billeder stiller skarpt ind på hvordan hverdagslivet former sig midt i denne rivende urbane udvikling.

Emma Wang (tv) studerer arkitektur og besøgte udstillingsåbningen: ”Jeg synes det er spændende at se, hvordan mennesker tilpasser sig deres omgivelser. Og i Kina er proportionerne jo enorme”.

Udstillingen løber frem til 8. maj på Dansk Arkitektur Center, og du kan læse mere om den her, og fotobogen af Niels Bjørn ”Livet i Kinas Kæmpebyer” kan erhverves i centrets boghandel.

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer