Indkøbskurven er tom.
Begær på CPH:DOX
Begær på CPH:DOX

Begær på CPH:DOX

d. 13. november 2015, af Maria Grzywacz 

Søndag d. 15. november er den sidste dag for den københavnske dokumentarfestival CPH:DOX. Filmfestivalen afsluttes i stor stil med filmvisninger fordelt over hele dagen. Blandt andre kan man på søndag kl. 17 opleve filmprojektionen “Wordly Desires”, der vises i Cinemateket. 

“Wordly Desires” består af fire kortfilm: “Reign of Silence” af østrigske Lukas Marxt, “A Journey That Wasn’t” af franske Pierre Huyghe, “Spacy” skabt af japanske Takashi Ito samt titelfilmen “Wordly Desires” af Apichatpong Weerasethakul. De fire film befinder sig i et interessant spændingsfelt mellem kunst og dokumentarfilm, og frem for at skildre et bestemt plot, har tid, rum og stemning hovedrollen i filmene. 

Film still fra “Wordly Desires” af Apichatpong Weerasethakul. Kilde: “Kick the Machine” (Apichatpong Weerasethakul)

Jeg vil i det følgende kort introducere den fjerde film, nemlig titelfilmen “Wordly Desires” af Apichatpong Weerasethakul, og forhåbentlig kan dette vække interesse omkring én af de sidste filmprojektioner i forbindelse med CPH:DOX. 

De indledende scener i “Wordly Desires” viser en gruppe unge kvinder, der udfører en koreograferet dansesekvens. Den dertilhørende musik er en sang omhandlende en pige, der ønsker at finde stærk og ægte kærlighed, lige som hendes forældre havde fundet i hinanden. Disse dansesekvenser gentages i filmens løb og bryder med filmens andet handlingsspor, der viser et ungt kærestepar på udflugt i en jungle. Parret leder efter et træ, der ifølge gamle skikke skulle have spirituelle kræfter. 

Filmen byder på romantik, dynamik, og ikke mindst en unik stemning. Den thailandske jungle danner rammen om filmens to handlingsspor, der sammenflettes i en dokumentarisk musical, hvor oprigtige følelser og ærlige menneskeskildringer iscenesættes. 

Film still fra “Wordly Desires” af Apichatpong Weerasethakul. Kilde: CHP:DOX 

 

Projektet ‘Wordly Desires’ er en del af kunstfilm-programmet kurateret af kunstneren Olafur Eliasson. 

Filmen vises søndag d. 15. november 2015 kl. 17.00 i Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København 

Skriv en kommentar
*
*
*
*
Del med en ven
*
*
*
Der er ingen kommentarer